Avocatul care a reușit ridicarea steagului creștin la Boston este ROMÂNUL Horațiu Harry Miheț care a reprezentat forul Liberty Council

Într-o decizie unanimă – 9-0 –  Curtea Supremă a Statelor Unite a susținut luni că orașul Boston a încălcat Constituția atunci când a refuzat unui grup creștin dreptul de a arbora steagul creștin pe același stâlp al primăriei pe care tuturor celorlalți li s-a permis libertatea de exprimare, informează Harry Miheț, avocat în organizația Liberty Counsel care a reprezentat grupul creștin în instanță.

Curtea Supremă a considerat că punctele de vedere religioase nu pot fi excluse dintr-un forum public accesibil tuturor și a anulat politica discriminatorie a orașului Boston.

Acesta a fost un caz constituțional simplu. Nici un judecător nu ar fi putut apăra politica Bostonului. Opinia majoritară a fost scrisă de judecătorul Breyer, unul dintre cei mai liberali membri ai Curții Supreme.

Citește și Ar trebui arborat un steag cu semnificație religioasă pe o clădire guvernamentală?

„Boston nu a făcut din arborarea steagurilor grupurilor private o formă de discurs guvernamental. Asta înseamnă, la rândul său, că refuzul orașului de a permite grupului Shurtleff și Camp Constitution să-și arboreze steagul pe baza opiniei lor religios, le-a „scurtat” libertatea de exprimare”.

https://m.activenews.ro/stiri/Avocatul-care-a-reusit-ridicarea-steagului-crestin-la-Boston-este-ROMANUL-Horatiu-Harry-Mihet-care-a-reprezentat-forul-Liberty-Council-174162

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.