GOLIAT – Uriașii Pot Fi Cuceriți

Cititorul Bibliei este obișnuit cu termenul de ”uriași”, pentru că apariția lor își are originea în vechime înainte de potop. Este greu să explicăm apariția lor, ce știm însă este că au fost necesari. Goliat este primul uriaș pe care Biblia îl nominalizează în mod special. Lupta dintre David și Goliat devine povestea care fascinează încă viața micuților și marilor cititori.

Chiar dacă ai umblat printre baschetbaliști fiind umbrit de înălțimea lor, descrierea lui Goliat este înfiorătoare. Întîlnirea cu un războinic de aproximativ 3,2m înălțime nu este una deloc simplă. Reacția evreilor la apariția lui Goliat în valea Terebinților spune totul despre frica ce o impunea prin înfățișare și atitudine. Autorul își rezervă timp să descrie întreg echipamentul acestui uriaș impresionând prin detalii atât de exacte. Goliat este omul Filistenilor, iar pentru a se asigura că vor câștiga lupta, îl folosesc pentru intimidarea și descurajarea adversarului.

Citiți mai departe accesând următorul link: https://danilela.ro/2022/04/26/goliat-uriasii-pot-fi-cuceriti1-samuel-17116-365/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.