ATENȚIE! Mesaje virusate pe telefon, avertizează Poliția Română

Poliția Română atrage atenția că în această perioadă circulă o nouă modalitate de înșelăciune a infractorilor cibernetici. Utilizatorii de telefonie mobilă sunt avertizați să nu acceseze un link primit prin SMS și care redirecționează utilizatorul către site-uri compromise. Potrivit unui specialist, ar fi vorba de un atac cibernetic la scară largă.

Ați primit și dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu ați accesat acel link! Reamintim! Nu accesați link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsați înșelați! Vă rugăm să distribuiți acest mesaj și să le reamintiți persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online”, se arată în mesajul Poliţiei.

Și Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția asupra acestor SMS-uri. „Unii utilizatori au primit deja SMS-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise. Scopul principal al atacatorilor este extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile (personale, financiare și de autentificare). Nu furnizați astfel de date la cerere, după accesarea unor link-uri provenite din surse dubioase”, transmit reprezentanții DNSC.

https://reper24.ro/atentie-mesaje-virusate-pe-telefon-avertizeaza-politia-romana/?fbclid=IwAR0aMSqNO3TSDoXoF9wGij39lhY_aIxPBMQkWvmStvIUQB8gLzwN0zrwHmU

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.