A cincea zi, vinerea mare

Judecata Lui Hristos, plimbarea de la Ana la Caifa, mâinile lui Pilat și crucea din mijloc

Hristos care era Dumnezeu din Dumnezeu, Creatorul se lasă judecat de creația sa. Nimeni nu ia luat viața cu forța. Singur s-a supus morții, batjocurii și judecății nedrepte ale unor persoane păcătoase ca și noi.

L-au plimbat de la Ana la Caiafa pentru că pe Hristos ori îl primești ca domn și mântuitor ori îl respingi driblând legile duhovnicești.

Pilat s-a spălat pe mâini, dar tot cu ele murdare de sânge a rămas. Legea din vechiul testament spunea că în afară de spălatul mâinilor ar fi trebuit să nu fi fost martor ocular. Nu a fost și cazul lui Pilat. Degeaba te speli cu apă dacă nu te lași spălat de sângele lui Hristos.

Crucea Lui Hristos a fost pusă între doi tâlhari, pe dealul căpățânii pentru că așa a fost profeția. În stânga Lui era un tâlhar care a hotărât să moară în păcatul lui ratând ca fraierul ultimul tren către cer. Cel din dreapta Lui Hristos a fost mai deștept. Smerindu-se, prin pocăință s-a urcat pe treptele tramvaiului și a plecat către cer pentru că Hristos este Dumnezeul celor ce își mărturisesc și se lasă de păcatele lor.

Trei cruci, trei crucificați. Tâlharul de pe stânga a murit ÎN păcatul lui, tâlharul din dreapta a murit FAȚĂ de păcatul lui, iar Cel din mijloc, Dumnezeul devenit om a murit PENTRU păcatele noastre!

Sali Sabri

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.