Joia Mare

A patra zi, Joia Mare

Sărutul lui Iuda, Agonia din Ghetismane și Trădarea lui Petru.

Hristos le spune ucenicilor că și-a dorit mult să mănănce cu ei ultima masă înainte de răstignire. Ucenicii erau debusolați. Singurul care avea un plan era Iuda. Domnul Vieții s-a purtat frumos și cu el chiar dacă știa că este un hoț și un vânzător de frați și prieteni. Hristos a știut că pe dușmani e bine să-i ții aproape. Noi ne-am fi debarasat rapid de astfel de oameni, dar Hristos nu a făcut-o. Ca semn pentru farisei, Iuda Îl sărută pe Hristos. Sărutul lui Iuda are ecouri până în zilele noastre. Sunetul sărutului lui Iuda a creat misofonia.

În grădina Ghetismane Hristos se lupta cu soarta și nu primea paharul ne spunea Vasile Voiculescu. Eu cred că Hristos se lupta pentru noi. Bătălia din grădină a câștigat-o pe genunchi. S-a luptat pentru fiecare dintre noi. A biruit!

Înainte de a cânta cocoșul, Petru s-a lepădat de Hristos. I-a fost frică. El care înainte cu câteva ore scosese sabia și era mare viteaz, acum dintro-dată numai știa de el. Doar cântatul cocoșului l-a făcut să-și revină. S-a lepădat de trei ori de Hristos. După Înviere când s-a întâlnit Hristos cu Petru l-a întrebat tot de trei ori dacă îl iubește! Nu putem noi păcătui cât poate EL ierta.

Sali Sabri

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.