Jurnalistul Lucian Negrea de la stiripesurse minte cu bună știință în Săptămâna Mare…


După ce scoate din context câteva propoziții, jurnalistul de cancan afirmă că: „Papa Francisc a rostit, în predica Urbi et Orbi ținută cu ocazia Paștelui catolic, vorbe care ar putea arunca în aer întreaga creștinătate”.

Oare cui folosesc aceste mizerii aruncate pe piață an de an? Oare cât de jos a ajuns jurnalismul de astăzi? Oare bunul simț a dispărut cu totul în breasla jurnalistilor? Ce nevoie de fake news are o lume sfâșiată de durerea produsă de război și pandemie?

Puteți vedea mai jos un fragment din predica Urbi et Orbi-Papa Francisc: Să ne lăsăm învinși de pacea lui Cristos cel înviat! Vă puteți convinge singuri de profesionalismul unor jurnaliști.

„Isus, Cel răstignit, a înviat! Vine în mijlocul celor care îl plâng, încuiați în casă, plini de teamă și angoasă. Vine în mijlocul lor și le spune: Pace vouă! (In 20,19). Le arată rănile din mâini și din picioare, rana din coastă: nu este o închipuire, este chiar El, același Isus care a murit pe cruce și a fost îngropat. În fața privirilor care nu pot să creadă ale discipolilor săi, El repetă: Pace vouă! (v. 21).

Nici privirilor noastre nu le vine să creadă, în acest Paște de război. Prea mult sânge am văzut, prea multă violență. Și ochii noștri s-au umplut de frică și angoasă, în timp ce atâția frați și surori au trebuit să se închidă pe dinăuntru ca să se apere de bombe. Ne este greu să credem că Isus a înviat cu adevărat, că a învins moartea cu adevărat. Să fie oare o închipuire, un rod al imaginației noastre?

Nu, nu este o închipuire! Astăzi, mai mult ca niciodată, răsună vestea pascală atât de îndrăgită Răsăritului creștin: Cristos a înviat! Adevărat a înviat! Astăzi, mai mult ca niciodată, avem nevoie de El, la sfârșitul unui Post care pare că nu vrea să se termine. Avem în urmă doi ani de pandemie, care au lăsat semne grele. Era momentul de a ieși împreună din tunel, mână în mână, punând împreună puterile și resursele. În schimb, dovedim că în noi încă nu este spiritul lui Isus, că încă se mai află spiritul lui Cain, care îl vede pe Abel nu ca pe un frate, ci ca pe un rival și se gândește cum să-l elimine. Avem nevoie de Răstignitul Înviat pentru a crede în victoria iubirii, pentru a spera în reconciliere. Astăzi, mai mult ca niciodată, avem nevoie de El, să vină între noi și să ne spună din nou: Pace vouă!”

Sursa: http://www.vaticannews.va

Sper că site-le creștine de la noi s-au abținut să nu reproducă fără sa verifice mizeriile unui jurnalism de doi bani.

Să aveți o Săptămână Mare binecuvântată!

Samy Tuțac

#PrayForPeace

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.