Doamne Dumnezeul nostru… fă-ne să ne pregătim pentru Săptămâna Ta Mare!

Doamne Dumnezeul nostru, este sfântul post. Sunt zilele cutremurătoare de pocăinţă şi rugăciune. Trezeşte conştiinţele noastre şi fă-ne să ne pregătim pentru Săptămâna Ta Mare, pentru Învierea Ta, pentru Înălţarea Ta, pentru venirea Ta, pentru Judecata Ta. Că noi credem în acestea, Doamne, pentru că de fiecare dată, prin mărturisirea Crezului nostru, afirmăm aceste lucruri şi ne angajăm să ne pregătim pentru ele. Dă-ne, în vremea postului, rugăciune, pocăinţă, îndreptare. Taina Pocăinţei, care este una dintre tainele sfintei noastre Biserici, este convertirea noastră, este naşterea noastră din nou, este predarea noastră în slujba Ta, este legământul prin care noi căpătăm garanţia că numele nostru este scris în ceruri şi că, trăind după voia Ta în această stare, în clipa când Tu va trebui să vii după noi, ne vei lua în braţele Tale şi ne vei adăuga acolo, la poporul binecuvântat care se roagă să ajungem şi noi mântuiţi. (…)

Binecuvântează neamul nostru, poporul nostru, ţara noastră scumpă şi pe toţi cei pe care i-ai rânduit Tu conducători şi îndrumători în ea. Biserica noastră, la fel. Ajută-ne să fim o turmă plăcută şi ascultătoare Ţie, pentru ca vremile de binecuvântare să se întoarcă fericite asupra noastră şi fiecare casă să fie plină de copii fericiţi, sănătoşi şi credincioşi. Şi fiecare biserică să fie plină de ascultători şi împlinitori cu fapta ai Cuvântului Tău. Pentru că atunci Te vei putea bucura şi Tu de noi, cum putem noi totdeauna să ne bucurăm de Tine.

Prin toate şi pentru toate Te binecuvântăm şi ne închinăm Ţie, căci a Ta este Împărăţia, puterea şi mărirea, Dumnezeul nostru, a Tatălui, a Fiului şi a Sfântului Duh, acum şi pururea şi-n vecii vecilor. Amin.

Din a doua rugăciune a fratelui Traian Dorz de la adunarea de priveghere a părintelui Teodor Heredea (Gavriş) – Beiuş, 29 martie 1986

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.