Rugăciune pentru Misiune

Rugăciune pentru biserica persecutată: Myanmar
Populația totală: 55.269.000
Populația creștină: 4.409.000
Religia principală: budism

De ce se află Myanmar în clasamentul World Watch List 2022?
Myanmar se află pe locul 12 în World Watch List. Din 1962 până în 2011, armata a condus Myanmarul cu brutalitate și torturi. Anul 2021 a fost crucial pentru Myanmar și pentru comunitatea creștină din țară. După lovitura de stat din februarie 2021, lupta a continuat în statele preponderent creștine precum Kachin, Karen și nortul Shanului. În statul Chin, o altă regiune cu majoritate creștină, bisericile au fost distruse și creștinii uciși, biserici și pastori din întreg statul au fost vizați de aceste atacuri.

Cum este viața pentru creștini?
Convertiții la creștinism din Myanmar sunt persecutați de budiști, de musulmani și de familiile și comunitățile tribale pentru că și-au părăsit religia anterioară și s-au îndepărtat de viața comunității. Acele comunități care doresc să rămână complet budiste fac viața familiilor creștine imposibilă prin interzicerea accesului lor la folosirea resurselor de apă din apropiere. Creștinii se tem de o nouă dictatură militară brutală.

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din Myanmar?
Ziua 1: Domnul să atingă și să înmoaie inimile liderilor militari ai Myanmarului și să le dea o dorință pentru pace și reconciliere.
Ziua 2: Să ne rugăm pentru biserica din Myanmar ca mijlocească pentru pace în țară.
Ziua 3: Să mulțumim Domnului pentru antrenamentul de pregătire pentru persecuție pe care partenerii Open Doors l-au ținut într-un loc sigur în lunile tumultoase ale anului 2021.
Ziua 4: Domnul să protejeze creștinii convertiți de la budism de opresiune și violență.
Ziua 5: Domnul să protejeze credincioșii și bisericile vizate de armată.
Ziua 6: Domnul să încurajeze liderii bisericii care sunt chinuiți de amintirile îngrozitoare ale regimului militar anterior.
Ziua 7: Domnul să întărească fiecare credincios și să împrospăteze duhurile lor care au fost descumpănite de neliniștea politică.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2847091838932656/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.