House of Hope (Casa speranței) un proiect pentru comunitatea rromă din Kosovo

Din 2010, Casa Speranței a început un proiect special pentru dezvoltarea comunităților RAE (Rroma-Așcalii-Egipteni) din Priștina. Proiectul este axat pe educarea copiilor și reintegrarea lor la școală. Deși numele programului este „Sponsorizarea copiilor”, implementarea se bazează pe comunitate, precum familiile, femeile, tinerii și cu siguranță copiii din centru.

Copiii sunt pe deplin încurajați și sprijiniți atunci când se întorc la școală. De asemenea, s-a lucrat mult între părinții și familiile rrome în legătură cu creșterea gradului de conștientizare cu privire la diverse probleme precum: educația sanitară, abilitățile de viață, familia etc.

Suntem deplin recunoscători lui Dumnezeu pentru modul în care El a lucrat în această comunitate, unde vedem tineri care l-au primit în viața lor pe Isus ca Domn și Mântuitor. Ardijan e un tânăr care a participat constant la întâlnirile cu copiii iar în urmă cu 3 ani a declarat că își dorește să încheie legământ cu Dumnezeu în apa botezului. De atunci a fost voluntar o perioadă la centru iar acum lucrează cu normă întreagă la centru iar dorința lui este ca în viitorul apropiat să plantăm o biserică în comunitatea RAE.

Dumnezeu lucrează în mijlocul comunităților rrome. Lucrarea din Kosovo merge înainte prin susținerea dumneavoastră în rugăciune. Vă invităm să continuați să susțineți lucrarea misionară în rugăciune.

Mai multe informații despre această lucrare pot fi găsite la: https://www.apme.ro/fundatia-house-of-hope/

Informații și poze de la Monica M., misionar APME în Kosovo

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.