Ziua a 11-a: Neatinși și neexpuși la Evanghelie – Populația din nordul Yemenului

Este greu să te gândești la un popor mai disperat decât locuitorii din partea de nord a Yemenului. O populație de peste 13 milioane de oameni care vorbesc araba Sanaani, aceștia sunt musulmani șiiți și una dintre cele mai mari populații din lume fără niciun credincios creștin cunoscut printre ei. Creștinismul a ajuns în Yemen în secolul al IV-lea, dar islamul a preluat repede dominația. Dacă veți căuta o listă de grupuri de oameni musulmani neatinși de Evanghelie (grupuri de oameni pentru care nu se cunoaște să se fi întreprins eforturi de a face ucenici printre ei), diverse grupuri din Yemen apar în mod repetat, yemeniții din nord fiind cel mai mare.

Regiunea se află într-un conflict continuu de la Primăvara Arabă din 2011, dar Yemenul era deja una dintre cele mai sărace națiuni din Orientul Mijlociu și înainte de aceasta. Un deceniu de război brutal a devastat economia, iar sărăcia este un mod de viață. Malnutriția este larg răspândită. Milioane dintre locuitorii săi se bazează pe ajutorul extern pentru a supraviețui, dar Covid-19 a provocat o scădere a bugetelor de ajutor de către guvernele străine concentrate pe propriile economii. Conflictul în curs perturbă continuu aprovizionarea cu alimente esențiale și combustibil. Majoritatea alimentelor trebuie importate, dar locuitorii din nordul Yemenului nu își pot permite să le cumpere, la fel cum nu-și permit nici îngrijirea medicală de care au nevoie pentru a trata bolile cauzate de malnutriție. Este un cerc vicios. Dacă nu se încheie conflictul, nu pare să existe nicio speranță pentru vreo îmbunătățire. Criza din Yemen a fost numită cea mai gravă criză umanitară din lume.

Motive de rugăciune
Rugați-vă pentru femeile yemenite din nordul țării. Cultura lor este restrictivă pentru femei, cu căsătorii aranjate și segregare strictă de gen, oferindu-le femeilor puține oportunități. Femeile se căsătoresc de tinere și fac repede copii care ajung să sufere de malnutriție și boli, cu acces redus la asistență medicală. (Numeri 6:24-26)
Rugați-vă pentru pace în Yemen. Pentru ca acest conflict care face ravagii să se termine și țara să fie reconstruită. (Matei 5:9)
Rugați-vă ca Dumnezeu să facă o cale pentru ca Evanghelia să fie vestită în nordul Yemenului. (Isaia 65:1)

https://www.stiricrestine.ro/2022/04/12/ziua-a-11-a-neatinsi-si-neexpusi-la-evanghelie-populatia-din-nordul-yemenului/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

9 răspunsuri la Ziua a 11-a: Neatinși și neexpuși la Evanghelie – Populația din nordul Yemenului

  1. Priti spune:

    Beautiful article on Yemen! Really the women of Yemen are very bad situation
    Well shared thanks 😊👍

Comentariile sunt închise.