MOMENT ISTORIC în comunitatea românească din Chicago! Romanian Heritage Center a achiziționat o clădire proprie!

Iată că după aproape doi ani de la lansarea proiectului de achiziționare a unei clădiri proprii pentru activitățile și continuitatea organizației Romanian Heritage Center NFP, fondatorii și Consiliul Executiv de Conducere al acesteia au finalizat procesul de achiziție a unei clădiri la adresa 81 N. Broadway Street, cât și 83 N. Broadway Street, în suburbia Des Plaines din zona metropolitană Chicago.

Astfel, în după amiaza zilei de azi, 7 aprilie 2022, a avut loc semnarea actelor de încheiere a tranzacției de cumpărare în prezența avocaților celor două părți, la sediul companiei de asigurare a titlurilor de proprietate. Organizația Romanian Heritage Center NFP a fost reprezentată în acest proces de avocatul Dragoș Boscoianu.

MULȚUMIM SINCER TUTUROR acelora ce au ales să se alăture acestui proiect! 

Acest lucru a fost posibil datorită prieteniei și generozității a 78 de donatori, din care fac parte și 3 biserici românești din zona Chicago.

După ce fondatorii organizației au pus mână de la mână și au dat startul colectării de fonduri, exemplul lor a fost urmat de familiile și prietenii acestora ce au ales să fie susținătorii acestei inițiative, în cea mai mare parte români și moldoveni stabiliți în această zonă, astfel unitatea româno-moldovenească fiind din nou dovedită la Chicago. Ne-a impresionat mult faptul că acest proiect s-a bucurat și de susținerea unor români inimoși ce sunt stabiliți în alte state, precum: Arizona, California, Florida, Michigan, și Texas.

Cu ajutorul tuturor acestora a fost posibilă achitarea sumei de $100,000 din cei $295,000 ce reprezintă costul net de achiziție (plus cheltuielile și taxele aferente de closing). Balanța de $195,000 din prețul net de achiziție reprezintă un împrumut bancar garantat prin gajul imobiliar, tipic pentru tranzacțiile imobiliare în SUA. Ce face acest moment și mai special este faptul că 3 biserici românești din această zonă au contribuit direct în acest proiect cu donații din fondul lor general, prin aprobarea consiliilor de conducere ale acestora.

Citește mai mult:

https://tribuna.us/moment-istoric-in-comunitatea-romaneasca-din-chicago-romanian-heritage-center-a-achizitionat-o-cladire-proprie/?fbclid=IwAR1KyBvo6qHXPkwXSUsf6wQEOBrjEUBv3i6v3cnwmUqAS5NZi_ruaD0-24s

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.