Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Conform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Baloch de vest
Țara: Afganistan
Populație: 478.000
Biblia: porțiuni
Religia principală: islam
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 0,01%
Evanghelici: 0,01%

Poporul Baloch este răspândit în special în regiunile Iranului, ale Afganistanului și ale Pakistanului, zone cunoscute colectiv sub numele de Balochistan. Viața de zi cu zi a grupului Baloch din Afganistan este întreruptă de prezența talibanilor. Limba lor națională, balochi, a rămas nescrisă până în urmă cu aproximativ 150 de ani în urmă. Un cod de onoare numit Baluchmayar este transmis prin cântece și poezii și respectat de toate triburile definind principii precum integritate, ospitalitate, milă și onoare.

Să cerem Domnului ca puținii creștini evanghelici să fie niște epistole vii, exemple prin cuvintele și faptele lor, astfel încât să pornească o mișcare de răspândire a Evangheliei în rândul grupului etnic Baloch de vest.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2839621426346364/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.