NUMELE DOMNULUI ISUS ÎNTRE UZ ȘI ABUZ

Din nefericire, mulți dintre creștinii contemporani abuzează de numele Domnului Isus, folosindu-l ca pe o mantra, cu scopul de a întoarce situații, de a schimba lucruri sau de a obține în mod egoist tot ceea ce doresc ei. De cele mai multe ori însă, ajung să trăiască mari dezamăgiri pe care nu și le pot explica.
Realitatea este că Dumnezeu ne-a dat autoritate nelimitată în numele lui Cristos, dar această autoritate este strict legată de problemele Împărăției, de lucrarea lui Dumnezeu, nu a oamenilor. Așadar folosirea numelui lui Cristos nu are de a face cu ambițiile mele egoiste, nici cu dorința mea după confort sau succes material.
Când Dumnezeu se pune la dispoziția mea cu puterea sa este în ultimă instanță pentru lucrarea împărăției sale, nu pentru scopurile mele pământești.
Nu este normal să facem uz de autoritatea Lui ca să împlinim scopurile noastre egoiste. Nu avem dreptul să abuzăm de numele Domnului Isus Cristos, atâta vreme cât El nu este stăpânul absolut al vieții noastre, câtă vreme El nu are locul întâi în viața noastră. Apostolul Iacov ne spune că “mare putere are rugăciunea celui neprihănit”, dar să nu uităm că neprihănit este numai cel în care trăiește și stăpânește Cristos.
Ioan 15:7 Dacă rămîneți în Mine, și dacă rămîn în voi cuvintele Mele, cereți orice veți vrea, și vi se va da.

Nelu Filip

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.