Dumnezeu să vă binecuvânteze dragii noștri!

Călătoria în regiunile Vakinankaratra și Menabe au avut lucruri bune, dar și lucruri care au întâmpinat rezistență.
Am văzut de-a lungul drumului peste 90 de localități de-a lungul unei traseu de 700 km multele nevoi medicale ale oamenilor, dar mai ales puținele dispensare (CSB 2) care nu pot face față marilor nevoi ale familiilor malgașe.
Am văzut cel puțin cinci centre medicale (ex: Antsoatany) unde curțile erau pline cu oameni bolnavi ce formau cozi de așteptare pentru aproape o zi întreagă, ca apoi să primească doar o rețetă pe care unii nu și-o pot transforma în medicamente din cauza veniturilor mici.
Pe de o parte am reușit să primim autorizație pentru Regiunea Vakinankaratra, ceea ce ne oferă posibilitatea pentru următoarea călătorie a Cabinetului mobil medical Betezda în luna aprilie.
Pe de altă parte, în Regiunea Menabe nu am reușit să primim autorizație deocamdată. Însă nu ne dăm bătuți. Credem în multiple opțiuni și în faptul că de la Dumnezeu vine această lucrare. Asta ne face “să batem în continuare cu insistență”, iar Dumnezeu vă deschide alte uși și ferestre.
Ne-am implicat pe traseu și în alte lucrări: încurajare păstori în mai multe localități, ajutor în închisoarea din Morondava, reparații și reglaje la Studioul Filadelfia din Morondava.

https://www.facebook.com/groups/1787667278031279/permalink/2552799508184715/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.