Rugăciunea pentru Misiune

Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Conform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: arabi irakieni din regiunea nordică
Țara: Irak
Populație la nivel mondial: 8.977.000
Biblia: Noul Testament
Religia principală: islam
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 0,7%
Evanghelici: 0,2%

Irakul și-a câștigat independența în 1932. Odată cu îndepărtarea lui Saddam Hussein în 2003, Irakul a intrat într-o stare de frământare. Trei grupuri principale, arabi suniți, arabi șiiți și kurzi, au preluat controlul patriei celuilalt uneori distrugând cu buldozerul casele și forțându-și rivalii să devină persoane dislocate intern sau refugiați în alte țări. Irakieni arabi sunt mai ales musulmani suniți și mai puțini șiiți. Musulmanii șiiți subliniază victimizarea și martiriul și comemorează evenimentele în care liderii lor au fost omorâți. Aceasta poate fi o punte pentru a vorbi despre moartea lui Hristos pe cruce.

Să ne rugăm ca irakieni nordici să ajungă să înțeleagă sacrificiul lui Hristos pe cruce și să Îl primească ca mântuitor.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2830031907305316/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.