O frumoasă lecție de viață!

🖊️📖 SACUL CU PENE…
A fost odată un om care a calomniat un prieten de-al său; motivul a fost invidia pe care a simțit-o când a văzut succesul pe care îl obținuse în viața lui.După ceva timp, avea regrete de suferința pe care a adus-o cu calomniile sale acelui prieten și apoi a vizitat un om foarte înțelept căruia i-a spus: „Vreau să repar tot răul pe care l-am făcut prietenului meu. Cum pot să o fac?”.

La care înțeleptul a răspuns:

„Ia un sac plin cu pene ușoare și mici și aruncă-le unul câte unul oriunde te duci”.

Bărbatul, foarte mulțumit de un lucru atât de ușor, a luat sacul plin cu pene și a plecat.Într-o zi le răspândi peste tot; așa că s-a întors să-l viziteze pe înțelept și a spus:

„Am terminat”.

Înțeleptul a răspuns:„Aceasta este partea ușoară. Acum trebuie să reumpli sacul cu aceleași pene pe care le-ai împrăștiat... Ieși afară și caută-le.” Bărbatul s-a simțit foarte trist pentru că știa că acest lucru este imposibil și apoi a adăugat înțeleptul „Așa cum nu poți strânge din nou penele care zburat cu vântul, tot așa răul pe care l-ai făcut a zburat din gură în gură și paguba este deja făcută. Fii umil și recunoașteți daunele cerându-ți iertare prietenului și nu mai proceda niciodată la fel. Dar ține minte omule, toate minciunile tale împrăștiate chiar dacă ar fi fost adevăr, tu nu ești în măsură să judeci pe nimeni, există un Dumnezeu.

Dumnezeu nu este mulțumit de bârfe și nici de cel căruia îi place să vorbească de rău pe cineva. Pentru că cum va auzi Dumnezeu strigătul gurii tale fiind plin de atâta otravă?
Să fim înțelepți. Să ne folosim limbajul pentru a-L lăuda pe Dumnezeu și a fi o binecuvântare pentru umanitate.

Autor: Mariano Osorio!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.