Sfaturi pentru refugiații ucraineni care vor intrarea în America

Am petrecut 10 zile în România făcând un turneu al cărui punct culminant a fost vizita mea la Centrul Creștin Român din Cernăuți pe 9 martie unde am dat și peste refugiați ucraineni. Atât în România, cât și în Ucraina am fost întrebat cum pot refugiații să obțină vize pentru Statele Unite. Solicitările au fost multe, continue și încep să vină și din partea comunităților române din afara României care ajută refugiații ucraineni. Ca urmare a solicitărilor dvs. punctez câteva informații esențiale pe care vă rog să le comunicați refugiaților.

În primul rând, e important să se știe și să se înțeleagă că numărul de refugiați care intră anual în SUA e determinat de președintele SUA. Refugiații vin din foarte multe țări pe lângă Ucraina. Prioritari pe listă sunt cei din Afganistan ca rezultat al retragerii americanilor din Afganistan. E posibil din câte citesc ca dl Biden să crească numărul de vize pentru refugiați pentru a acomoda numărul mare de refugiați ucraineni.

Dobândirea unei vize de refugiat impune multă răbdare și așteptare. E posibil ca perioada de așteptare să fie și de ani de zile având în vedere numărul mare de refugiați care vor sa intre în America. Este, însă, așa cum am menționat, posibil ca dl Biden să crească numărul vizelor pentru refugiații ucraineni.

Unde puteți obține informații mai precise privind vizele pentru refugiați? Pe siturile web ale ambasadelor americane din Polonia, Romania și alte țări unde există refugiați. Informațiile pot, de asemenea, fi accesate pe situl oficial al Departamentului de Stat SUA.

Refugiații care au familii în SUA pot obține vize și prin reîntregirea familiilor. Aceste vize, însă, sunt vize pentru imigranți, nu refugiați, și pot lua și mai mult timp.

Atenționare: refugiații ucraineni care solicită statut de refugiat în Europa nu vor putea obține statut de refugiați în SUA, doar în cazul în care țările europene le resping solicitarea.

Peter Costea

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.