Conturi și salarii blocate la TMK! Sindicatul Cartel Alfa cere clemență din partea Guvernului!

Reprezentanții CNS Cartel Alfa anunță că TMK Artrom are conturile blocate și există posibilitatea ca angajații să nu își primească salariile care urmau să fie virate în data de 14 martie.

Cornel Ştefănescu, lider sindicat SC TMK Artrom SA Slatina a declarat pentru wall-street.ro că angajații de la uzina din Slatina ar trebui să primească pe data de 15 ale lunii salariile, însă conturile companiei au fost blocate.

Salariații companiei au fost informați de către directorul societății că au fost blocate conturile, măsură dispusă de bancă în legătură cu acționariatul rusesc al companiei. Compania avea disponibili banii de salarii care urmau să fie plătite luni, 14 martie. Până acum, de fiecare dată salariile au fost plătite în fiecare lună la timp, după cum o confirmă și angajații TMK de la punctul de lucru din Reșița.

Salarii blocate pentru 2400 de angajați TMK!

Deocamdată nu știm când vor fi plătite salariile și care va fi situația. Acum noi avem conturile blocate, în trei bănci. Au fost blocate de băncile mamă, pe motivul sancțiunilor venite din partea Uniunii Europene, în contextul războiului din Ucraina (…). S-a făcut un oarecare abuz aici pe blocarea conturilor pentru că acesta a venit de la sucursalele băncilor mamă. Nu a venit un reprezentant al Fiscului, împuternicit de Guvernul României cu dispoziția de a bloca conturile firmei”, susține Cornel Ştefănescu, liderul de sindicat de la TMK Artrom S.A. Slatina care afirmă că 2.400 de angajați s-ar afla în această situație.

În acest moment nu s-ar pune problema opririi producției, în contextul în care este nevoie de forță de lucru pentru a onora numeroasele comenzi. Totodată, nici șomajul tehnic nu ar fi o opțiune pe lista de priorități a TMK-ului, conform sindicatului angajaților.

Șomajul tehnic pentru angajații companiilor rusești din România, luat în calcul de Guvernul României!

În schimb, măsura șomajului tehnic este luată în calcul de Guvernul României și s-ar aplica „pentru companiile românești care au avut relaţii comerciale cu Federaţia Rusă şi sunt afectate de sancţiunile internaţionale impuse”. Acest ajutor s-ar aplica firmelor care ar fi nevoite să își închidă producția pe o anumită perioadă, a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi. Ministrul a precizat că nu are „informaţii reale” cu privire la numărul de firme afectate.

Producătorul de autoturisme Dacia de la Mioveni, dependent de producția TMK!

„Urgențele pentru noi sunt acestea: plata salariilor și plata energiei ca să putem să funcționăm (…) E exclusă măsura șomajului tehnic pentru că nu putem să nu producem. Avem comenzi destule, însă noi nu făceam comenzi cu Rusia, noi exportăm doar pe piața europeană și pe cea americană. Vorbim aici de 85% din producția noastră care pleacă înspre Europa și America. Pe piața internă mai avem producătorul de autoturisme Dacia Mioveni care ia multe produse de la noi, plus alte firme care lucrează cu produse mecanice, instalații, țevi de cilindri”, a mai precizat Cornel Ştefănescu, lider sindicat SC TMK Artrom SA Slatina.

De asemenea, sindicatul angajaților TMK din Reșița – Vatra, parte integrantă a CNS Cartel Alfa face un apel, la premierul Nicolae Ciucă pentru soluționarea situației apărute. În fapt o scrisoare deschisă, una lungă să-i ajungă șefului executivului, cu istoric și pedigree, cu trimiteri la fenomenele sociale ale Reșiței, de la conflictele sociale CSR, la războiul Rusia – Ucraina de astăzi, o epistolă pe care, cu certitudine, premierul, la problemele apăsătoare ale acestor zile de pe agenda sa, nu va avea timpul necesar lecturii, dar pe care o redăm în cele ce urmează, poate o citește totuși cineva, undeva, cândva:

Citește mai departe accesând următorul link: https://reper24.ro/conturi-si-salarii-blocate-la-tmk-sindicatul-cartel-alfa-cere-clementa-din-partea-guvernului/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.