Mai multă rugăciune și mai puține discuții fără rost

Mai multă rugăciune și mai puține discuții fără rost

Acesta este subiectul unui comentariu postat în presa creștină din SUA ieri. La fel ca și în România, și creștinii din SUA dezbat războiul din Ucraina, unii dintre ei apărându-l pe Putin. [Link: https://thefederalist.com/2022/03/02/christians-lets-spend-more-time-in-prayer-than-on-twitter/]

Autorul articolului ne îndeamnă la mai multă rugăciune în loc de discuții inutile privind războiul. Agreez.

Ceea ce vedem în Ucraina este ireal. Pozele care ni se pun în fața ochilor dovedesc amploarea distructivă a acestui război. Un război împotriva unei națiuni inocente. O inocentă pe care o pricep și tinerii soldați ruși care peste noapte au fost înrolați în armata rusă.
Armele ruse distrug clădiri publice, clădiri private, drumuri, căi ferate, instituții, școli. Incendiază infrastructura unei națiuni care a luat zeci de ani să fie construită. Străzi după străzi de clădiri sunt distruse. Imaginați-vă oraș după oraș fiind distrus în mod intenționat și sistematic de armatele ruse în România. Începem cu Iașul, apoi Suceava, apoi alte orașe din estul României până când cedăm agresiunii ruse ori până când întreaga țară devine un morman de moloz.

Vorbeam ieri cu un pastor din Ucraina. Enoriașii au pus în jurul clădirii bisericii lui saci de nisip pentru a o proteja de bombe. Au transformat subsolul în adăpost de bombe. La doar 30 ori 35 de kilometri de clădirea bisericii se află un radar militar ucrainean. La începutul săptămânii a fost distrus de rachetele armatei ruse.
Citind ultimele știri mi-a venit în minte evenimentul regretabil din Războiul Civil american, cunoscut ca Sherman’s March through Georgia. [Link: https://en.wikipedia.org/wiki/Sherman%27s_March_to_the_Sea%5D

Generalul Sherman a pus statul Georgia sub ascuțișul sabiei în 1864, pe perioada Războiului Civil, incendiind tot ce îi stătea în cale, inclusiv Atlanta. Putin face la fel. La scurt timp după aceea, șocați de ceea ce au văzut, ambele armate americane au instituit un cod de conduită pentru conflictele militare. Protocoalele acelea au instituit, în timp, Dreptul Internațional al Războiului.

Încep să cred că avem de-a face cu un război total în Ucraina. În strategia militară există noțiunea de „total war / război total”, războiul care distruge tot ce îi stă în cale. Asemenea lui Nebucadnețar în antichitate. Războaiele totale sunt interzise de Dreptul Internațional. Se discută deja, după cum se știe, posibilitatea instituirii de crime împotriva umanității împotriva lui Putin.

Închei cu începutul: mai multă rugăciune și acte caritabile și mai puține discuții inutile.

Alătură-te Alianței Renașterea Națională! Vă rugăm să alocați câteva secunde pentru a completa formularul de contact: https://aliantarenastereanationala.ro/contact

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.