Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Conform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).
Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Khmeri nordici
Țara: Tailanda
Populație la nivel mondial: 1.461.000
Biblia: tradusă complet
Religia principală: budism
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 2%
Evanghelici: 1,33%

Khmeri nordici sunt în mod tradițional cultivatori de orez. Multe femei țes haine de mătase și bumbac. Specific pentru bucătăria khmeră este supa numită „somlor” și „prohoc”, o pastă de pește sărat și fermentat. Teoretic khmeri sunt budiști Theravada, dar în practică îmbină închinarea la spirite și ghicirea făcută de kruu care pot să fie călugări sau laici. Ei sărbătoresc Prachum Ben, un festival al spiritelor morților. Cele mai multe case a khmerilor au lângă casă un raft al spiritelor și un altul în casă cu lucruri așezate de kruu.

Să cerem Domnului să cheme și să trimită oameni dispuși să învețe limba și cultura khmerilor nordici pentru a putea mai apoi comunica Evanghelia pe înțelesul lor.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2825134154461758/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.