Continuăm să ne rugăm pentru Ucraina!Să ne rugăm…1. Pentru conducătorii ambelor țări (1 Timotei 2:1-2).
Rugați-vă ca Dumnezeu să le umple inima celor doi președinți de stat cu compasiune și gânduri de pace, pentru găsirea unor soluții diplomatice, astfel încât criza ruso-ucraineană să fie dezamorsată și războiul să înceteze. Dumnezeu este atotputernic și atotștiutor. El pătrunde gândurile omului și are puterea de a îndrepta inimile celor înălțați în dregătorii.

2. Pentru oamenii aflați în zonele fierbinți a căror viață se află în pericol.
Rugați-vă pentru oamenii din orașe precum Kiev, Chernihiv, Sumy, Harkov, Mariupol, Kherson, care au rămas fără căldură, fără hrană și fără electricitate. Acești oameni s-au adăpostit în stațiile de metrou din Kiev sau în adăposturile special amenajate ca să fie protejați de violență. Să ne rugăm ca ajutoarele umanitare să ajungă la ei în ciuda faptului că orașele acestea sunt sub asediu. Rugați-vă pentru persoanele vulnerabile care nu pot fugi, pentru cei cu dizabilități sau persoanele în vârstă. Rugați-vă pentru voluntarii curajoși care își riscă viața pentru a-i evacua sau a-i sluji pe cei aflați în pericol.

3. Pentru cei întristați din pricina pierderii cuiva drag, pentru orfani și văduve.
Vrăjmașul caută să prăpădească sufletele oamenilor, de aceea este în interesul lui să-i vadă traumatizați și fără speranță. Însă aceștia au un loc special în inima Tatălui din ceruri (Ps. 34:18) Să ne rugăm ca traumele și pierderile să fie minimizate, mai ales în viața copiilor, care reprezintă generația de mâine.

4. Pentru Biserica din Ucraina, din România și din Europa întreagă
Să ne rugăm ca Duhul Sfânt să-i umple și să-i întărească pe frații și surorile noastre din Ucraina, astfel încât să dea o mărturie puternică despre Prințul Păcii și să poată sprijini recuperarea celor răniți fizic și spiritual. Să ne rugăm, de asemenea, pentru bisericile evanghelice din județele limitrofe Ucrainei care s-au implicat în primirea refugiaților, în găzduirea și ajutorarea lor. Multe familii au fost gata să își pună la dispoziție casa și resursele pentru a da o mână de ajutor celor aflați în criză.
Să nu uităm că fiecare situație de criză este o oportunitate de a vesti Evanghelia. Mesajul speranței strălucește cel mai puternic atunci când oamenii și-au pierdut orice speranță.

5. Pentru voluntarii Kairos
Rugați-vă pentru tinerii veniți din țară, care și-au pus timp de-o parte ca să-i ajute pe refugiați să găsească transport și cazare. Sunt și alți voluntari care ajută la transport, bucătărie, la curățenie, la programele pentru copii, contabilitate sau la traduceri. Volumul de muncă zilnic este imens și tensiunile sunt foarte mari. Rugați-vă pentru sănătate fizică, pentru capacitatea de a ne organiza continuu, pentru discernământ, călăuzire și eficiență în tot ce facem.

Atât ucrainenii, cât și românii au nevoie de sprijinul tău în rugăciune!

https://www.facebook.com/361760950568819/posts/5135862366491963/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.