Fuga din calea războiului – Ucraina

„Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” (Matei 22:37-39)

H.G. Wells spunea despre Primul Război Mondial că va fi „războiul care va pune capăt tuturor războaielor”. Mai târziu în 1917, președintele SUA, Woodrow Wilson spunea același lucru „This is a war to end all wars”. H. G. Wells a trăit până în 1946, așa că a putut să vadă că celebra sa afirmație a fost neadevărată. Așadar frazele frumoase, tratatele internaționale, cât și tragediile războaielor precedente nu pot opri dorința decidenților politici contemporani de a iniția războaie, oricât de mulți oameni ar fi sacrificați și indiferent de costurile materiale. De când a început războiul în Ucraina, ONU estimează că din țară au fugit peste un milion și jumătate de oameni, în special femei și copii.

Motive de rugăciune

  • Domnul să aducă pace și stabilitate în Ucraina, cât și soluționare situației actuale.
  • Domnului să lase protecție peste refugiații care fug din calea războiului și zilnic ajung în România.
  • Să ne rugăm pentru cei care sunt implicați în voluntariat la vama, în centrele de refugiații, în transportarea refugiaților, cât și pentru cei care transportă alimente și cele necesare oamenilor rămași în Ucraina, ca Domnul să-i întărească în această lucrare și să le dăruiască sănătate, putere, înțelepciune și protecție.
  • Domnul să ofere românilor resursele necesare financiare pentru continuarea acestei ajutorări, atât cât va mai fi nevoie, chiar dacă prețurile continuă să crească!
  • Domnul să ocrotească România de război!

Vă invităm să citiți întreaga știre: https://www.apme.ro/fuga-din-calea-razboiului-ucraina/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.