News Alert. Guvernul introduce starea de criză în România. Măsura are legătură cu războiul din Ucraina

Actul normativ care prevede introducerea stării de criză va viza, în special structuri ale MApN care vor putea trece în subordinea forţelor armate străine staţionate pe teritoriul României sau a comandamentelor NATO. Potrivit proiectului de lege starea de criză va fi instituită la propunerea ministrului Apărării, va trebuie avizată de premierul în funcţie şi va fi introdusă printr-o hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Informația a fost confirmată de președintele PSD, Marcel Ciolacu, fără să dea prea multe amănunte despre conținutul legii.

„Am ştiinţă, cum este şi normal, urmând astăzi să avem o discuţie cu primul ministru”, a explicat preşedintele PSD, cu referire la acest proiect legislativ.

Marcel Ciolacu a mai spus că România nu are motiv să intre într-un conflict armat cu Rusia și, prin urmare, acest lucru nu este posibil. Președintele PSD a condamnat ceea ce face Vladimir Putin în Rusia, instigând poporul la război în Ucraina și în celelalte state europene.

„România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia şi nu cred că România va intra într-un conflict armat cu Rusia, dar cu toţii ştim ce se întâmplă în Ucraina şi consider că ceea ce face Vladimir Putin şi la ce instigă să facă poporul rus, în acest moment este inacceptabil în 2022”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește mai mult accesând: https://evz.ro/news-alert-guvernul-introduce-starea-de-criza-in-romania-masura-are-legatura-cu-razboiul-din-ucraina.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.