Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia
Conform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).
Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Yadav
Țara: India
Populație la nivel mondial: 58.642.000
Biblia: tradusă
Religia principală: hinduism
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 0,01%
Evanghelici: necunoscut

Poporul Yadav par să fie unul dintre triburile imigrante din Asia centrală și sunt numiți hoți sau străini. Ei susțin că au legătură cu zeul Krishna care era cioban. Ocupația lor tradițională este creșterea animalelor și vinderea produselor de origine animală cu toate că cei mai mulți yadavi sunt vegetarieni. Exploatarea copiilor prin muncă este o practică comună, iar băieții sunt favorizați în ce privește educația formală. Yadavii sunt experți în practicarea tradițiilor orale și cântece de grup ca laudă la adresa zeului Vishnu, Krishna sau altor zei. Ei sunt talentați la dansuri, lupte libere și lupte cu sabia. În India sunt concentrați în zona Bihar, unde anual sunt inundații majore care lasă milioane de persoane pe străzi și cu nevoie acută de lucrători care să le ofere ajutoare, mâncare și medicamente. Mai mult, majoritatea yadavilor mor fără să fi auzit numele lui Isus Hristos. Educația adecvată lipsește în multe locuri.

Să ne rugăm pentru credincioșii și organizațiile creștine din Bihar ca Dumnezeu să le folosească cu putere pentru mântuirea poporului Yadav.
Să ne rugăm și pentru încetarea exploatării prin muncă a copiilor, pentru alfabetizare și pentru o șansă egală la educație pentru fete.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2820391274936046/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.