Citește Biblia!

Robert Boyle (fizician englez) Față de Biblie, toate cărțile omenești, chiar cele mai bune, nu sunt decât ca plantele care își primesc toată lumina și strălucirea numai de la soare”.

Galileo Galilei ,,Rostul Sfintei Scripturi e să-i învețe pe oameni cum să ajungă la cer, nu cum sunt alcătuite cerurile”; ,,Nu pot crede că același Dumnezeu care ne-a înzestrat cu simț, rațiune și intelect, a făcut asta cu scopul ca noi să uităm să le folosim”.

Adrian Rogers Mântuirea ta depinde de ,,înțelegerea” mesajului Evangheliei din Biblie; siguranța mântuirii tale depinde de faptul că ,,te bazezi” pe adevărurile Bibliei; creșterea ta spirituală depinde de ,,trăirea” după principiile Bibliei; puterea ta în mărturie depinde de ,,încrederea” pe care o ai în Cuvântul lui D-zeu.

Filozof Emanuel Kant Biblia este cartea al cărei conținut mărturisește el singur originea sa divină. Ea ne descoperă cât de mare este vina noastră, cât de adâncă ne este căderea, dar și cât de mare este dragostea lui D-zeu. Biblia este comoara mea cea mai de preț!

(Iosif Flavius, istoric evreu sec 1) Noi am făcut dovada practică a respectului pentru Scripturile noastre. Cu toate că aşa de mulți ani au trecut, nimeni nu a îndrăznit nici să adauge nici să scoată, sau să schimbe o silabă; şi este un instinct la fiecare evreu, din ziua naşterii lui, să le respecte ca fiind decretele lui D-zeu, să fie condus de ele, şi dacă e nevoie, cu dragă inimă să moară pentru ele. În repetate rînduri înainte, au fost depuse mărturii despre prizioneri care au indurat torturi şi chiar moartea în toate formele, mai degrabă decît a rosti un singur cuvînt împotriva Legii şi a documentelor înrudite cu ea.

(Monumentul lui Isaac Newton) ,,Interpret sârguincios, înțelept și corect, al naturii și al Sfintelor Scripturi. Prin filozofia sa, el a afirmat măreția lui Dumnezeu Cel atotputernic, iar prin caracterul său, exprimă simplitatea evanghelică”… Biblia este Cuv. lui D-zeu!

(Dr. Ravi Zacharias, profesor Univ Oxford) Noul Testament este lesne scrierea antică cu cea mai bună atestare din punctul de vedere al numărului total de documente, al duratei dintre desfăşurarea evenimentelor, şi înregistrarea lor în documente şi al diversităţii documentelor disponibile pentru a-l confirma sau a-l contrazice. Nu există niciun alt manuscris vechi, care să fie susţinut atât de mult şi atât de bine de documentele existente.

(Lider militar, unui împărat francez) „Domnule, Biserica lui Dumnezeu este o nicovală care a tocit multe ciocane. Aşa că ciocanele necredincioşilor au tot bătut în această carte multe secole, şi ciocanele s-au tocit dar nicovala încă dăinuieşte… Dacă această carte n-ar fi fost cartea lui Dumnezeu, oamenii ar fi distrus-o de mult. Împărați şi papi, regi şi preoți, prințese şi domnitori toi s-au luptat cu ea; ei au murit şi cartea încă trăieşte”.

Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu! O citești, o împlinești?

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.