Isus este Domnul păcii!Cu aproximativ șapte sute de ani înainte de nașterea lui Isus, Isaia îl numea pe Mesia, Cel care urma să ne mântuiască – Domnul păcii (Isaia 9.6). Privim cu indignare cum, un personaj care până mai ieri se pretindea veșnic apărător al valorilor creștine, declanșează cea mai mare confruntare armată în Europa după cel de-al doilea Război Mondial.

De-a lungul istoriei creștine, unii au încercat să justifice violența scoțând din context anumite fragmente biblice. Hristos este Domnul păcii, chiar dacă El însuși afirmă la un moment dat despre Sine…”am venit să aduc sabia…”, referindu-se la ura și violența de care vor avea parte cei care vor crede în El (lucru adeverit de istoria sângeroasă a persecuțiilor și martirajelor creștine). Când Petru încearcă să-L apere folosind sabia, Hristos, Domnul păcii, îi spune: „Crezi că n-aș putea să rog pe Tatăl Meu, care Mi-ar pune îndată la îndemână mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri.” (Matei 26:53). Nu cred că cineva poate fi urmaș autentic al Lui și totuși să justifice atrocitățile unui război.

Probabil toți suntem încă sub impulsul emoțiilor create de tot ceea ce am văzut și auzit în ultimile ore: un copil pe bicicletă ucis de un obuz rusesc în orașul Uman, tați înlăcrimați îmbrățișându-i pe cei dragi înainte de a se despărți poate pentru totdeauna, tineri soldați înlăcrimați, frica de pe chipul miilor de refugiați și lucirea demonico-dementă din ochii celui care a declanșat acest război.

După pandemie, apare un nou monstru, cel al războiului, care emană și mai multă frică.

Pentru a ne recâștiga liniștea sufletească haideți să ne reamintim că viața noastră se clădește pe Cuvântul lui Dumnezeu, unde Hristos spune în Ioan 16.13: „V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.”

Scriptura ne învață să ne rugăm pentru toți oamenii, indiferent că sunt sau nu de aceeași credință cu noi, de aceea haideți zilele acestea să implorăm în ruga noastră mila lui Dumnezeu pentru Ucraina.

Hristos, Domnul păcii să păstreze România sub protecția Lui!

– Adi Mocan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.