Biserica Domnului ACȚIONEAZĂ!

Stimați frați și surori, vreau să vă prezint, punctual, câteva lucruri care s-au hotărât și care s-au făcut la Sighetu Marmației zilele acestea.
1. Centrul nostru Onisim Betel a fost dotat cu aproximativ 30 de paturi în care vor putea fi cazați refugiați ucraineni. Astfel, centrul a fost transformat într-un loc în care vor putea servi o masă caldă și vor fi cazați refugiați ucraineni aflați în tranzit sau hotărâți să rămână o perioadă la Sighet.
2. S-a hotărât să fie primiți cei din mediul evanghelic, dar și cei din alte confesiuni fără nici o discriminare.
3. Am hotărât să nu deschidem un stand la vama cu Ucraina pentru a prezenta ajutorul pe care noi suntem gata să-l oferim refugiaților sau pentru a oferi o masă caldă acolo din mai multe considerente:

 • în prezent sunt foarte multe asociații umanitare și biserici care fac acest lucru. Au deschis fiecare propriul stand unde oferă servicii considerabile refugiaților.
 • mai observăm că împreună cu mobilizarea exemplară a românilor de ai ajuta pe refugiați, în aceste zile se strecoară și interese lumești precum dorința de imagine religioasă sau politică. Noi nu avem un asemenea interes și nu vrem să facem concurență nimănui.
  4.S-a hotărât însă o colaborare strânsă cu aceste asociații umanitare, inclusiv biserici, pentru a putea prelua orice refugiați sosiți în Vama Sighet care au nevoie de ajutor. În noaptea aceasta asociația umanitară ”Suntem Vocea Lor” ne-au contactat să cazăm cinci bărbați și o familie cu trei copii mici, pe care i-am și cazat în centrul nostru. Iată că noaptea, mai ales, e mare nevoie de implicarea noastră. Aceasta ne-am și propus să facem …
  5.Am hotărât ca prin fratele nostru, pastorul Slavic Hromiac, care locuiește în Slatina (Ucraina) și fiul dumnealui, pastorul Miși Hromiac (cazat de azi la Sighet) să ținem legătura cu toți credincioșii ucraineni evanghelici pentru a primi pe toți refugiații din acest mediu.
  6.S-a hotărât să înregistrăm toate ofertele de cazare ale fraților din județul Maramureș sau din alte județe. Dacă situația o va impune, îi vom contacta pe toți cei care și-au arătat disponibilitatea de a oferi ajutor (cazare, alimente și suport financiar). Menționăm că sunt mulți frați și biserici din județ, din țară, din Europa și SUA care vor să ajute.
  7.Am hotărât să-l desemnăm pe fratele prezbiter Mihai Dialog ca și casier al acestei acțiuni de ajutorare a refugiaților. Dumnealui va prelua orice ajutor ce va consta în bani numerar. 0746422453 e numărul dumnealui de telefon. Pentru cei care vor dori să ajute folosind un cont bancar vor putea folosi contul asociației noastre Onisim Betel menționând ”pentru refugiați”. Mai jos aveți aceste conturi care vor putea fi distribuite și pe grupurile de WhatsApp.
  În linii mari acestea au fost primele decizii luate în aceste zile. Tot ceea ce va mai apărea vă vom comunica și dvs. Tot aici vrem să mulțumim și fraților păstori Grigore Rafa și Ruben Țânțaș pentru că azi, împreună cu familia și credincioșii din biserica lor au vizitat centrul nostru, aducând și ajutoare pentru lucrarea la care ne-a chemat Domnul pe toți să o facem în aceste zile.
  Fiți binecuvântați! Dumnezeu să oprească acest război! Să ne rugăm pentru aceasta …
  Mai jos, aveți conturile unde se pot face donații.
  Nume: Asociatia Onisim Betel , IBAN: RO37BRDE250SV90339992500, in USD, B.R.D. – G.S.G., codul SWIFT: BRDEROBU
  Nume: Asociatia Onisim Betel , IBAN: RO46BRDE250SV90339812500, in EUR, B.R.D. – G.S.G., codul SWIFT: BRDEROBU
  Nume: Asociatia Onisim Betel , IBAN: RO10BRDE250SV90339562500, in RON, B.R.D. – G.S.G., codul SWIFT: BRDEROBU
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.