Cazul părinţilor români arestaţi în Danemarca. Titus Corlățean: „Situația ascunde o dramă”

Doi părinţi români stabiliţi în Danemarca au fost arestaţi iar copilul le-a fost dus de urgenţă la spital. Sorana şi Jonny Rotundu sunt acuzați că şi-au bătut bebeluşul.

Titus Corlățean, fost ministru de Externe, a vorbit sâmbătă, la Antena 3, despre cazul părinţilor români arestaţi în Danemarca și a declarat că nu poate fi exclusă o traumă prin naștere.

„Am cerut MAE să demareze rapid procedurile de sprijin și asistență pentru că vorbim de cetățeni exclusiv români. Situația aşa cum o ştiu în clipa de faţă ascunde o dramă, nu doar cea pe care o putem percepe imediat, faptul că vorbim de un copilaș de o lună cu o boală, cu părinții care au fost arestați cu suspiciuni de anumite tratamente incorecte. În realitate, s-ar putea, și aici numai medicii şi sper să fie o evaluare imparțială a medicilor danezi, ar trebui să fie o chestiune care să confirme ceea ce se cam bănuiește în clipa de față: faptul că există de fapt un malpraxis în sistemul medical danez care a asistat mama care urma să nască.

Vorbim de faptul că mama a avut un travaliu foarte dificil, ea a fost internată în spital și a fost trimisă acasă, deși depășise termenul de naștere.(…) Mama s-a chinuit, a avut un travaliu serios, iar abia după două zile nașterea a fost foarte dificilă, pe cale naturală. Ulterior s-a descoperit că acest copilaș avea hemoragie internă la nivelul craniului și că acest copil ar fi fost zguduit de părinți.

https://www.antena3.ro/actualitate/parinti-romani-arestati-danemarca-copil-hemoragie-628179.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.