Rugăciune pentru Misiune

Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Conform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).

Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: tadjici afgani
Țara: Afganistan
Populație la nivel mondial: 11.236.800
Biblia: tradusă
Religia principală: islam
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 0,01%
Evanghelici: 0,01%

Cuprinzând mai mult de o pătrime din populația afgană, tadjici sunt al doilea cel mai mare grup din țară. Convertiți forțat la islam de către arabi în secolul al VII-lea, tadjici afgani sunt aproape în întregime musulmani. Islamul pătrunde în toate ariile vieților lor. Ritualurile de celebrare a evenimentelor importante precum nașterea, căsătoria și moartea au în centru sistemul lor de credințe. Rugăciunile memorate sunt recitate cu credincioșie de cinci ori pe zi și în anumite comunități practicile religioase spiritiste vechi, precum magia, farmecele, folosirea amuletelor și alte ritualuri animiste, acompaniază credințele islamice includ.

Tadjicii au experimentat războaie și conflicte tribale interne frecvente. Persoanele care s-au convertit la creștinism multe au fost alungate din familie. Deși în mod tradițional calzi și ospitalieri, tadjicii au devenit din ce în ce mai reținuți față de oamenii străini.

Dumnezeu să trimită lucrători creștini vorbitori de limbă persană dari pentru a vesti Evanghelia tadjicilor și a pune bazele unor biserici locale sănătoase. De asemenea, cerem Domnului să readucă vremuri de pace și stabilitate politică pentru ca Evanghelia să poată fi propovăduită tuturor popoarelor care trăiesc în Afganistan.

Sursă: https://joshuaproject.net/people_groups/14372/AF

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.