BĂTĂUȘII DOMNULUI

Cred că niciodată nu v-a trecut prin cap că există și astfel de oameni în poporul Domnului – bătăușii.

Și totuși ei există. Și mai au și încredințarea că ei sunt ai Domnului, și că au mandat ceresc să dea în stânga și-n dreapta, lovind fără milă, pe cei care în realitate se străduiesc să caute pe Domnul, duminică de duminică și ori de câte ori au ocazia.

Unii lovesc cu multă mânie, alții cu multă ironie, alții cu multă prostie, dar rezultatul este același. Poporul Domnului are de suferit.

Nu sunt din categoria acelora care nu înțeleg nevoia de mustrare și de îndreptare a celor ce umblă în căile Domnului, dar știu că Domnul ori de câte ori mustră, El și ridică, El și încurajează.

Bătăușii Domnului însă lovesc fără milă, fără să se gândească la vânătăile celor loviți, fără să ia în calcul câți răniți rămân doborâți în urma.

Cu câțiva ani în urmă, un astfel de bătăuș s-a ridicat la amvonul bisericii pe care o slujesc și a făcut cu multă siguranță de sine afirmația că „cine este divorțat, poate uita de mântuire”. Sigur că l-am corectat îndată după ce și-a încheiat prestația amvonală, dar, vai, țin minte și acum o persoană din biserică, lovită din cale afară de dureros de această afirmație și cu care a trebuit să petrec apoi ceasuri întregi în consiliere, s-o încurajez și să-i spun că la pieptul Domnului are loc orice suflet care se apropie de El cu pocăință. Mulțumesc Domnului că loviturile acelea au căpătat vindecare și persoana lovită a căpătat ridicare. Lovitura s-a aplicat într-un minut, dar vindecarea a avut nevoie de mult timp. E mai greu de reparat decât de stricat.

Personal nu cred că Mireasa Domnului trebuie bătută și învinețită ca să poată fi înfățișată înaintea lui Dumnezeu. Dimpotrivă, noi trebuie să contribuim din plin la înfrumusețarea Miresei, ca să fie tot mai plăcută Domnului, din zi în zi.

Nu cred că acești bătăuși sunt de vreun folos lucrării lui Dumnezeu, dar cu siguranță sunt de folos lucrării Diavolului.
Când cineva, fie că este predicator sau proroc, uită care îi este menirea și începe să creadă că trebuie să fie ascultat orbește, recurgând la mesaje care nu mai aduc zidire, sfătuire și mângâiere, ci dimpotrivă demoralizează și descurajează, aceștia de fapt nu fac altceva decât să bată pe tovarășii lor de slujbă, pe aceia care se silesc să se pregătească în așteptarea Marelui Stăpân.

Domnul Isus a avut în vedere faptul că se vor ridica în poporul Domnului astfel de bătăuși, dar El se angajează să-și apere Biserica de loviturile necruțătoare ale acestor nechemați.

Bătăușilor, temeți-vă de cuvântul pe care l-a rostit Domnul!

Matei 24:49-51 Dacă va începe să bată pe tovarășii lui de slujbă, și să mănînce și să bea cu bețivii, stăpînul robului aceluia va veni în ziua în care el nu se așteaptă, și în ceasul pe care nu-l știe, îl va tăia în două, și soarta lui va fi soarta fățarnicilor; acolo va fi plînsul și scrîșnirea dinților.

Nelu Filip

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la BĂTĂUȘII DOMNULUI

  1. Valeria Iancu spune:

    A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

Comentariile sunt închise.