ZIUA MÂNTUIRII DEPLINE

ZIUA MÂNTUIRII DEPLINE
Păstor Gabi Izsak
CARE ESTE ATITUDINEA CORECTĂ A CREDINCIOSULUI ÎN VEDEREA APROPIERII DE ȚINTA FINALĂ?

  1. ÎN 2022 – O PERCEPȚIE CORECTĂ DESPRE VREMURILE PE CARE LE TRĂIM:
    „Și aceasta cu atât mai mult, cu cât știți în ce împrejurări ne aflăm,…” Atitudinea corectă este determinată de cunoaștere (înțelegere). În „Pilda robului credincios și a robului rău” din Matei 24:45-51, înțelegem că robul credincios a știut și a înțeles ce trebuie să facă și s-a pregătit în conformitate cu voia Stăpânului, dar cel rău a avut o înțelegere greșită față de venirea stăpânului și atitudinea lui a fost cea care i-a atras un verdict dur: „Dar dacă este un rob rău, care zice în inima lui: «Stăpânul meu zăbovește să vină!». Dacă va începe să bată pe tovarășii lui de slujbă, și să mănânce și să bea cu bețivii, stăpânul robului aceluia va veni în ziua în care el nu se așteaptă, și în ceasul pe care nu-l știe, îl va tăia în două, și soarta lui va fi soarta fățarnicilor; acolo va fi plânsul și scrâșnirea dinților”. (Matei 24:48-51) Prioritatea pentru noi, cei credincioși, trebuie să fie și să rămână Împărăția lui Dumnezeu! „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”. (Matei 6:33)
  2. ÎN 2022 – O PERCEPȚIE CORECTA ASUPRA STĂRII SPIRITUALE:
    „…este ceasul să vă treziți în sfârșit din somn…”. Oare după atâta pandemie și lockdown cum este starea noastră spirituală? Bisericii din Efes Domnul Isus îi spune: „Dar ce am împotriva ta, este că ți-ai părăsit dragostea dintâi”. (Apocalipsa 2:4) În Matei 25:1-13, în Pilda celor zece fecioare, este scris că toate au ațipit și au adormit, deși erau în așteptarea Mirelui. Cum suntem noi? Nu cumva ne-a copleșit un somn spiritual, somnul indiferenței, al nepăsării, somnul superficialității, somnul aroganței, sau somnul priorităților inversate? Anul 2022, trebuie să fie anul TREZIRII SPIRITUALE: „Dar voi, fraților, nu sunteți în întuneric, pentru că ziua aceea să vă prindă ca un hoț. Voi toți sunteți fii ai luminii și fii ai zilei. Noi nu suntem ai nopții, nici ai întunericului. De aceea să nu dormim ca ceilalți, ci să veghem și să fim treji”. (1 Tesaloniceni 5:4-6)
  3. ANUL 2022 – O PERCEPȚIE CORECTĂ ASUPRA IMPLICĂRII ȘI LUPTEI SPIRITUALE:
    „…să ne îmbrăcăm cu armele luminii” Trebuie să știm ca dușmanul sufletelor noastre, diavolul, nu poate să împiedice revenirea Domnului Isus, dar poate să ne împiedice pe noi să fim gata pentru întâlnirea cu El. De aceea: „Fiți treji, și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește, și caută pe cine să înghită. Împotriviți-vă lui tari în credință, știind că și frații voștri în lume trec prin aceleași suferințe ca voi”. (1 Petru 5:8,9) Armele noastre sunt puternice și, folosite corect, ne vor ajuta să ieșim biruitori din orice încercare care ar veni în anul ce ne stă înainte. Avem Sfânta Scriptură, postul, rugăciunile, părtășia cu sfinții lui Dumnezeu din Biserica locală și din Bisericile Domnului. Să ne rugăm mai mult acum ca niciodată pentru umplerea și călăuzirea Duhului Sfânt în tot acest timp. „De aceea zice: . Luați seama deci să umblați cu băgare de seamă, nu ca niște neînțelepți, ci ca niște înțelepți. Răscumpărați vremea, căci zilele sunt rele. De aceea nu fiți nepricepuți, ci înțelegeți care este voia Domnului. Nu vă îmbătați de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiți plini de Duh”. (Efeseni 5:14-18)

Anul 2022 trebuie să fie unul al plinătății Duhului în viața noastră. AMIN!

https://www.facebook.com/1026119157429892/posts/6864804380227978/?d=n

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.