Institutul Teologic Penticostal

Vă invităm să citiți un text despre întâlnirile de rugăciune din campusul nostru, scris de Costea Denis, student în anul III:

Seri de rugăciune la ITPB

Țin minte că la începutul studiilor, în perioada adaptării mele la viața de student ITPB, prima întâlnire de rugăciune a fost una deosebit de plăcută. Întotdeauna am privit rugăciunea ca fiind forte importantă în viața omului care pretinde că Îl slujește pe Dumnezeu, iar obiceiul sănătos de aici a contribuit foarte mult la creșterea mea spirituală.

Printre lucrurile pe care le apreciez cel mai mult în cadrul Institutului și prin care consider că Dumnezeu a modelat viața mea într-o măsură considerabilă se află părtășia cu colegii de la aceste întâlniri comune. Este drept că rugăciunea din odăiță contează mult, însă când ai oportunitatea ca aproape în fiecare seară să te întâlnești cu oameni la fel de dornici de a sta în prezența lui Dumnezeu în rugăciune, ar fi o pierdere să alegi singurătatea.

Perioada în care am observat cel mai mult cât de importante sunt aceste rugăciuni de seară a fost cea în care a trebuit să plecăm acasă din cauza pandemiei. Disciplina pe care ne-o formăm aici este mult mai greu de menținut acasă, în mijlocul tuturor situațiilor și al problemelor zilnice cu care ne confruntăm, fiecare dintre noi.

E ceva special la fiecare întâlnire atunci când mergi cu inima deschisă și cu dorința sinceră ca Dumnezeu să îți vorbească. Prezența Lui aduce o bucurie și o pace în mijlocul nostru pe care cu greu le putem descrie în cuvinte. Ceea ce îmi vine acum în minte sunt fețele studenților în urma rugăciunii, care reflectă o seninătate specială și se concretizează prin binecuvântări verbale și îmbrățișări frățești. John Bunyan spunea că „spiritul rugăciunii este mai de preț decât comorile de aur și argint”. Cred din inimă că aceste seri petrecute în rugăciune sunt cea mai bună investiție și că ele vor avea o contribuție imensă în viitorul fiecărui om care o practică plin de credincioșie.

Costea Denis, anul III

studentiitpb #itpbucuresti #seriderugaciune

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s