Să continuăm să mijlocim pentru familia NEAGU din Plopeni.

Cumplita tragedie petrecută luni seară la Plopeni, doi tineri, frați, unul în vârstă de 19 ani și unul de 20 de ani, murind în baia locuinței în care se aflau, a șocat întreaga comunitate religioasă din care făceau parte cei doi și nu numai.

Toată lumea se întreabă cum de s-a putut ca doi tineri să cadă în baie, fără ca măcar unul să poată cere ajutor părinților care erau și ei în locuință. Misterul este întregit și de faptul că familia Neagu avea un sistem de încălzire a apei care oprea imediat instalația în caz de scurgere de gaze, cel puțin așa susțin apropiații lor.

Mai mult, tatăl care i-a găsit în baie, dar și vecinii alertați nu ar fi simțit un miros de gaz atunci când au intrat în baie, pentru a-i scoate pe cei doi tineri care erau deja în stare de inconștiență.

·        Declarația unuia dintre martorii oculari

Filip avea 19 ani și muncea în Italia, în timp ce Natanael, în vârstă de 20 de ani, lucra ca manager la un centru comercial din Suceava. La momentul tragediei cei doi erau în baie.

”Unul era în duș, unul la chiuvetă să se bărbierească. Tatăl lor, când a intrat acolo, putea să cadă și el, dar se pare că centrala nici măcar nu era pornită. Tatăl a venit repede în fugă la mine, i-am scos pe hol, am încercat să le fac resuscitare, dar nu mai aveau puls, deja erau morți… în baie nu se simțea nici un miros de gaz, eu nu cred că a fost de la gaz”, a declarat un apropiat al celor doi, printre primii ajunși la locul tragediei.

Tânărul în vârstă de 20 de ani era logodit și urma să aibă cununia civilă în luna martie a acestui an. 

Cei doi mai aveau trei frați mai mari, plecați la muncă în străinătate.

Logodnica tânărului în vârstă de 20 de ani era la muncă și a fost anunțată că iubitul ei este inconștient.

·        Instalația de încălzire a apei, conectată la o butelie, ridicată pentru a fi expertizată

Polițiștii care au ajuns la fața locului merg pe varianta unei intoxicații cu monoxid de carbon, singura care ar putea explica intrarea celor doi în stare de inconștiență și apoi decesul.

Polițiștii au deschis un dosar penal de ucidere din culpă (moarte suspectă) și așteaptă concluziile medicilor legiști, în urma efectuării necropsiei.

Poliția orașului Salcea a primit un apel la 112 luni seară, în jurul orei 21.10. Personalul de la Ambulanță intervenise deja la 20.45, însă cei doi tineri nu au mai dat semne vitale.

Se pare că un martor a relatat totuși că a simțit un puternic miros de gaz când s-a apropiat de baie.

Polițiștii au ridicat din baie instalația artizanală de încălzire tip instant racordată cu un furtun din cauciuc prins în coliere de o butelie de aragaz. Această instalație a fost ridicată în vederea expertizării, ocazie cu care se va putea stabili cert ce s-a întâmplat.

De precizat și că tânărul de 19 ani avea un istoric medical legat de probleme la inimă.

·        Primarul din Salcea i-a cunoscut îndeaproape pe cei doi, slujind împreună la Biserica locală 

Primarul din Salcea, Ezekiel Belțic, i-a cunoscut destul de îndeaproape pe cei doi și urma să oficieze cununia civilă a tânărului în vârstă de 20 de ani, în mai puțin de două luni de zile.

„Cu durere și tristețe am luat la cunoștință de încercarea prin care a fost rânduită această familie să treacă, lăsând întreaga comunitate a orașului Salcea în lacrimi și fără cuvinte. I-am cunoscut pe Natanael și pe Filip ca niște tineri cu bun-simț, respectuoși, ascultători, am slujit împreună în Biserica locală, participând la zeci de acțiuni. Nu pot uita dragostea, implicarea și devotamentul arătat ori de câte ori li s-a solicitat sprijinul.

Mi-aș fi dorit să am onoarea de a-i oficia cununia civilă lui Natanael în luna martie a anului curent, așa cum i-a fost dorința, dar ne supunem planului lui Dumnezeu și ne vom bucura împreună la nunta cea din veșnicii. Mă rog ca Dumnezeu să binecuvânteze și să întărească familia îndurerată.

Natanael și Filip – La revedere! Ne vom vedea din nou, în Marea Zi a Reîntâlnirii cu Mântuitorul nostru”, a transmis primarul.

https://m.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2022-01-11/Instalatia-din-baia-in-care-au-murit-doi-frati-va-fi-expertizata-Unul-dintre-tineri-se-pregatea-de-nunta

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.