Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Conform Joshua Project, din cele 17.431 de grupuri etnice existente, 7.399 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,28 miliarde de oameni).
Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Arabi bahrain
Țara: Bahrain
Populație la nivel mondial: 925.000
Biblia: nevoie de traducere
Religia principală: islam
Stare: neevanghelizați
Aderență creștină: 3,40%
Evanghelici: 0,90%

Acest grup etnic locuiește pe un grup de insule din largul coastei estice a Arabiei Saudite. Arabii își pot urmării linia genealogică până la Ismael, fiul lui Avraam cu Agar, roaba soției sale. De secole arabii au trăit organizați în triburi de beduini, precum Avraam.

Oamenii de pe Bahrain, insula principală, sunt mai cosmopoliți decât ceilalți arabi datorită faptului că de mai multe secole Bahrain este port și centru comercial. Ei au un standard de viață relativ înalt datorită veniturilor din petrol. Arabii bahraini urmează islamul. Familia de la conducerea țării și mulți orășeni sunt musulmani suniți, în timp ce locuitorii satelor din nord sunt șiiți. Arabii care locuiesc pe continent îi critică pe bahraini că nu sunt destul de stricți cu valorile religioase tradiționale. Deși arabi bahraini sunt mai deschiși decât niciodată față de noi idei și perspective asupra vieții, ei consideră valorile morale ale creștinilor occidentali păgâne. Bibliile în engleză, literatura creștină și programele de radio și televiziune ar putea fi utilizate în măsura în care abordarea este sensibilă la cultura arabă.

Să ne rugăm ca oameni de afaceri dintre arabi bahrain să ajungă să-L cunoască pe Isus și să fie folosiți de Dumnezeu în această economie în creștere rapidă. Să ne rugăm ca Bahrain să devină o poartă deschisă pentru pătrunderea Evangheliei în Peninsula Arabică.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s