Lucrarea cu refugiații din Grecia – Jon și Raluca

Jon și Raluca sunt de cinci ani în Grecia. Au fost studenți la CRST și s-au stabilit în Atena pentru a lucra cu refugiații care vin aici cu zecile de mii.

Cu o fire calmă și înclinată spre lucrul bine făcut, Raluca le slujește pe refugiatele care vin la centrul lor. Au o sală special amenajată în care poți vedea vreo zece mașini de cusut, aparate de pirogravat și alte tot felul de mașinării. Femeile vin la ora zece, au un scurt studiu biblic, după care spun fiecare un motiv de rugăciune, mijlocesc unele pentru altele așa cum știu și apoi se apucă de lucru la mașina de cusut. Alteori fac tablouri pirogravate, săpunuri, etc. Lucrează ceva pentru ele, încearcă să vândă produsele și să se întrețină.

Jon e director la departamentul media. Meșter la toate ce se petrec în studioul audio-video: emisiuni radio, înregistrări, editări video. Tot ceea ce produc, muzică, mărturii, predici, este destinat propovăduirii Cuvântului lui Dumnezeu spre țările din care provin refugiații. În weekend predă la o școală biblică refugiaților care se pregătesc pentru slujire.

În centrul în care lucrează servesc și o masă caldă pentru refugiați. În pandemie au trebuit să schimbe regulile: duceau mâncarea pe stradă sau o distribuiau direct din fața centrului. Proprietarii magazinelor din vecinătate nu au fost foarte mulțumiți cu această activitate și le-au făcut probleme în repetate rânduri, iar în cele din urmă au sunat la poliție. Autoritățile au verificat documentele, s-au informat și au plecat. Însă vânzătorii au continuat zi după zi să-i agaseze iar apoi au sunat din nou la poliție. De data aceasta poliția i-a controlat pe cei care au sunat. Apoi le-au spus: „Voi vindeți fără toate aprobările și faceți profit, însă oamenii ăștia dau mâncare și îmbrăcăminte în mod gratuit și pentru ceea ce fac au toate autorizațiile necesare. O singură dată dacă mai sunați voi veți fi cei amendați!”

Pentru a citi mai multe despre lucrarea misionarilor din Europa și de ce lucrarea pe care o fac ei este atât de esențială și necesară, te invităm să accesezi: https://www.apme.ro/vizitarea-misionarilor-apme-din-europa/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.