In memoriam – pastor Mihai Morar

Vestea plecării dintre noi a pastorului Mihai Morar a venit ca un fulger, lovind în comunitatea noastră și lăsând urme ce nu vor putea fi șterse niciodată. Ecoul, încărcat de un dramatism evident, a plecat rapid înspre cele patru vânturi, ajungând în toate zonele unde locuiesc credincioși români, din Europa până în America și din America până în îndepărtata Australia.

Totul s-a petrecut rapid, în doar patru săptămâni, perioadă în care am sperat până în ultima clipă că Domnul va face o minune. De fapt, pentru o mai bună înțelegere a situației, trebuie să mergem puțin mai în urmă, pe la mijlocul lunii octombrie când fratele Mihai a fost internat în spital cu diagnostic de Covid 19. După 2 săptămâni a fost externat, continuând recuperarea acasă. Situația lui s-a îmbunătățit considerabil încât după 3 săptămâni și-a reluat activitatea pastorală. A putut veni la biserică și să slujească, doar două duminici, ultimele din noiembrie, ultima lui predică fiind intitulată „Ce valoare ai”. Asta se întâmpla duminică 28 Noiembrie. Două zile mai târziu, în 30 Noiembrie, s-a simțit rău toată ziua, încât după masă a fost dus de urgență la spital, iar seara târziu a fost operat pentru a i se opri o hemoragie internă, localizată la ficat. După operație, a rămas în comă indusă, medicii fiind foarte pesimiști, spunând că următoarele 48 de ore sunt decisive. A trecut acest termen și se părea că starea lui se îmbunătățește, numai că apoi medicii au constatat că de fapt plămânii nu s-au recuperat complet de la afecțiunea anterioară și acest lucru agravează situația.

Zilele au trecut, starea lui de sănătate rămânând oarecum stabilă, în limitele unui diagnostic grav. După mai bine de două săptămâni, medicii au încercat să-l trezească din comă, retrăgând medicamentele sedative, dar fără rezultat. Au mai încercat asta încă o dată, după câteva zile, dar rezultatul a fost același, concluzia medicilor fiind acum că situația este insolvabilă și vor trebui să-l deconecteze de la aparate. Tot atunci a sosit și rezultatul de la biopsia efectuată la operație. Diagnosticul era de un dramatism teribil – cancer la ficat.

Totuși, contrar așteptărilor, începând de duminică 19 Decembrie, fratele Mihai a început să dea semne că se trezește. Așa se face că miercuri era complet conștient deși nu putea să vorbească, fiind intubat. Vineri 24 Decembrie a fost dezintubat și a putut să vorbească, numai că după două zile, fiind foarte obosit din cauza efortului de a comunica și a stării plămânilor, a fost intubat din nou. Starea lui de sănătate s-a agravat considerabil în noaptea de duminică, spre luni, intrând din nou în comă, iar de aici înainte situația s-a agravat continuu. Așa se face că luni 27 Decembrie, la ora 23:00, inima fratelui Mihai a încetat să mai bată, părăsind acest pământ pentru totdeauna, mutându-se la Domnul. (Am scris toate acestea pentru o mai bună înțelegere a situației și pentru a preîntâmpina denaturarea evenimentelor).

Pentru a citi tot articolul accesați: http://spaniaevanghelica

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.