PIERDUT CRĂCIUN EDIȚIA 2021.

De ce Crăciun și nu Nașterea Domnului?

Poate mai mult ca altădată, cu ocazia acestor sărbători ale Nașterii Mântuitorului, mi-a fost dat să mă întâlnesc cu strigătele acide ale contestatarilor sărbătorii.

Unii, tulburați din cale afară din cauza numelui sărbătorii, se uită cu dispreț spre cei ce sărbătoresc, frământați nevoie mare, că de ce i se spune Crăciun…

Să știți că nici eu nu știu prea bine de ce i se spune Crăciun, dar bănuiesc că din exact aceleași rațiuni pentru care primei zile a săptămânii, cum o numește Scriptura, noi îi spunem pe românește, duminică…

Are limba legile ei și mai toți acești „onomatologi” care contestă vehement sărbătoarea, datorită denumirii ei populare, folosesc limba română și se bucură din plin de legile dezvoltării ei în mod inconștient și fără să cârtească. Totuși, când ajung la Crăciun, aici e filozofie multă… Aici ei știu sigur că e „ceva păgân la mijloc”.

Nu au probleme să se bucure de ziua de luni, chiar dacă numele zilei vine de la venerația păgână pentru lună, nici de ziua de joi care își trage numele de la Jupiter, care să nu uităm, era un zeu păgân.

Din nefericire acești strecurători de țânțari sunt jefuiți de bucuria sărbătoririi lui Cristos, Fiul lui Dumnezeu care s-a întrupat pentru a noastră mântuire.

Nelu Filip

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la PIERDUT CRĂCIUN EDIȚIA 2021.

  1. sticri spune:

    Eu ma numar printre cei care stiu ca nu pe 25 Dec s-a nascut Issus si ca poate ca aceasta sarbatoare numita Craciun exista dinainte si ca poate avea sau nu origini pagane.

    Totusi, ceea ce e important este sa nu luam BUCURIA oamenilor, nu e importanta ziua in care e sarbatorita aceasta Constiinta Cristica, ci ca ea e sarbatorita si ca oamenii se conecteaza la iubirea lui Cristos.

    Mai e ceva ce doresc sa spun, nu ca sa fac pe desteptul, dar pentru adevar, am vazut ca e scris chiar si in articolul de mai sus despre acest lucru. Cristos nu a spus nicaieri ca e „Fiul lui Dumnezeu” . Este o interpretare/traducere eronata din limba greaca veche in engleza si apoi in lb rom. Chiar va rog sa intrebati pe cineva care cunoaste greaca veche si o sa va spuna ca nu se traduce „Fiul lui Dumnezeu” ci „Natura/emanatia lui Dumnezeu”, cu alte cuvinte Cristos este una cu Dumnezeu, el este un fel de extensie a lui Dumnezeu.

  2. Alin Cristea spune:

    De ce Nasterea Domnului si nu INTRUPAREA?
    „Cadenta teologica a sarbatorii Craciunului trebuie sa cada pe Intrupare nu pe Nastere.” (Vasile Tomoiaga)

Comentariile sunt închise.