Rugăciune pentru biserica persecutată – Yemen 26 decembrie – 01 ianuarie


Locul 7 în top 50 de țări în care creștinii suferă cele mai mari persecuții.

Nivel de persecuție: extrem
Populație: 30.343.000
Religie majoritară: islam 99,7%
Grupuri etnice: 30
Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia: 21 (70,0%)
Populație creștină: 0,20%
Evanghelici: 0,02%

Cum e viața pentru creștinii din Yemen?
În Yemen, de obicei, creștinii își păstrează credința secretă. Părăsirea islamului este interzisă, cetățenii acestei țări fiind considerați de către stat musulmani prin naștere. Autoritățile persecută creștinii, iar grupările de extremiști islamici pot omorî pe oricine se convertește la creștinism. Creștinii sunt vulnerabili și datorită războiului în desfășurare, a crizei umanitare și a pandemiei cu Covid-19, deoarece ajutoarele sunt distribuite în mare măsură prin liderii islamici locali care adesea îi discriminează pe cei care nu sunt considerați musulmani devotați. Creștinii din Yemen pot fi condamnați la moarte dacă părăsesc islamul pentru a-L urma pe Hristos.

Motive de rugăciune:
– Dumnezeu să protejeze și să dea înțelepciune bisericilor secrete de casă în timp ce oferă ajutor creștinilor.
– În ultimul an, pe lângă război, în Yemen au fost inundații, invazii de lăcuste și acum Covid-19. Dumnezeu să aducă vremuri de pace, ca oamenii să-și poată reclădi viețile.
– Să ne rugăm pentru cei care-și asumă riscuri mari pentru a-i uceniciza pe cei care caută Adevărul, și pentru cei care s-au întors recent la Hristos. Dumnezeu să-i păzească în călătoriile lor prin zone de conflict și să-i folosească pentru a ridica lideri noi și înzestrați.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2769844006657440/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.