Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia

Conform Joshua Project, din cele 17.442 de grupuri etnice existente, 7.407 sunt încă neatinse cu Evanghelia (3,23 miliarde de oameni).
Viziunea APME este de asista Biserica în împlinirea Marii Trimiteri. Ne dorim ca Evanghelia să ajungă până la marginile pământului și în mod special la aceste grupuri, în generația noastră. De aceea vă provocăm să vă rugați acum pentru grupul etnic prezentat mai jos și dacă Domnul vă pune pe inimă chiar să îl adoptați și să vă rugați constant pentru acest grup.

Grupul etnic: Chenoua
Țara: Algeria
Limba: chenoua
Populație: 104.000
Populație la nivel mondial: 104.000
Biblia: este nevoie de traducerea ei
Religia principală: islam
Stare: neevanghelizați
Evanghelici: 0,00%
Aderență creștină: 0,00%

Locuitorii chenoua sunt răspândiți în zonele rurale și de deșert ale Algeriei, iar limba vorbită este chenoua. Din cauza proastei infrastructuri și a extremistului musulman din zonă, accesul la acest trib este foarte dificil. Străinii deseori întâmpină dificultăți în obținerea vizei din cauza guvernului care dorește să restricționeze orice influență dinafară. În rândul acestor oameni există o lucrare de evanghelizare prin radio, în limba locală și un număr mic de credincioși. Domnul să întărească credincioșii chenoua și să le dăruiască curaj în răspândirea Evangheliei. Domnul să îndepărteze orice obstacol din calea Evangheliei, în atingerea vieților oamenilor chenoua.

Surse: JoshuaProject.net

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.