­čĺó D I S T R I B U I E!JUGENDAMT! L─éSA╚ÜI COPIII S─é SE ├ÄNTOARC─é ACAS─é!

(foto: o parte din copiii familiei Furdui alături de tatăl lor și familia extinsă, imediat după înmormântarea mamei)

Ieri (17 dec. 2021), am condus-o pe ultimul drum pe sora Elena, mama celor 15 copii ai familiei Furdui. Doar 10 dintre fra╚Ťi au fost prezen╚Ťi la slujba de ├«nmorm├óntare. Restric╚Ťiile generate de pandemie i-au pus pe unii ├«n imposibilitatea de a c─âl─âtori spre cas─â.
Majoritatea au venit de departe. De la mii sau zeci de mii de kilometri, pentru a fi alături de tatăl lor în aceste momente grele și pentru a se întâlni, în unele cazuri, după 25 de ani.
Dup─â cum era de a╚Öteptat, nici Petru, nici Camelia cu cei ╚Öapte copii nu au fost prezen╚Ťi. ╚śi-ar fi dorit at├ót de multÔÇŽ Mi-a spus-o Petru la ultima discu╚Ťie telefonic─â. Au insistat, au f─âcut toate demersurile legale necesare. Dar statul german, prin institu╚Ťiile sale, ├«n numele ÔÇŁprotec╚ŤieiÔÇŁ, ÔÇŁiubiriiÔÇŁ ╚Öi a ÔÇŁinteresului supremÔÇŁ ÔÇô a manifestat ├«nc─â o dat─â o atitudine inuman─â de sfidare, ├«n fa╚Ťa durerii ╚Öi a suferin╚Ťei acestei familii.
Pentru c─â durera lor e ╚Öi a noastr─â, ast─âzi (18 dec. 2021) am fost ├«n strad─â consider├ónd c─â este nevoie s─â spunem ├«n mod public: nu-i drept, nu e normal, nu e uman ceea ce se ├«nt├ómpl─â acestei familii! Al─âturi de sutele de mii de oameni din lumea ├«ntreag─â, ├«mpreun─â cu familia extins─â Furdui, ast─âzi, din Hunedoara, vrem s─â transmitem un singur mesaj: Jugendamt! L─âsa╚Ťi copiii s─â se ├«ntoarc─â acas─â!

pastor Marius Hanganu

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.