Rugăciune pentru biserica persecutată – 19 – 25 decembrie Vietnam

Rugăciune pentru biserica persecutată – 19 – 25 decembrie Vietnam
Locul 19 în top 50 de țări în care creștinii suferă cele mai mari persecuții

Nivel de persecuție: foarte ridicat
Populație: 98.068.000
Religie majoritară: budism 51,3%
Grupuri etnice: 118
Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia: 69 (58,5%)
Populație creștină: 10,19%
Evanghelici: 2,17%

Cum e viața pentru creștinii din Vietnam?
În Vietnam, persecuția cea mai intensă este împotriva protestanților netradiționali și a celor care se convertesc de la alte religii indigene la creștinism, în special în zonele mai izolate din centrul și nordul țării. Majoritatea locuitorilor din acele zone aparțin unor minorități etnice, cum este Hmong, și astfel se pot confrunta cu respingere socială, discriminare și atacuri. Uneori le sunt distruse casele, creștinii fiind forțați să-și părăsească satele natale. Au fost repetate cazuri în care creștinii au fugit din țară pentru a căuta azil politic, dar au fost trimiși înapoi datorită presiunii din partea guvernului vietnamez.
În zonele izolate din Vietnam, dacă o femeie renunță la credința tribului ei pentru a-L urma pe Isus, adesea pierde dreptul de a-și mai vedea copiii.

Motive de rugăciune:
• Domnul să lucreze la inimile autorităților locale, și să facă ca suspiciunea lor împotriva creștinilor să se reducă, și să fie înlocuită cu o apreciere a valorii lor în societate.
• Domnul să întărească pe credincioșii care sunt persecutați pentru credința lor și să le dăruiască putere pentru a fi biruitori.
• Domnul să-i ajute pe credincioși să aibă o fundație creștină solidă prin înțelegerea Evangheliei și dragostea lor pentru Domnul Isus să crească.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2765338930441281/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.