Mărturii din Asia Centrală II

Un prieten din țara vecină ne-a povestit despre o fată credincioasă care s-a căsătorit în orașul nostru și ne-a rugat să o contactăm. La început lucrul acesta a fost mai dificil, însă când în sfârșit soacra i-a permis să ne întâlnim, m-am bucurat să o cunosc și să-i ascult povestea. Nu cunoaște orașul pentru că nu iese din casă, lucru obișnuit pentru nurorile tinere, deoarece sarcina ei este să aibă grijă de gospodărie, de familie și de socri. *Narghiza s-a născut într-o familie de musulmani, într-un sat din apropierea orașului în care slujim. Când era adolescentă, mama ei a devenit creștină, iar ea împreună cu fratele ei o însoțeau pe mama lor la biserică. Tatăl ei cu toate că nu este credincios, le dădea voie să meargă la biserică.

Cu 4 ani, când Narghiza avea 23 de ani (vârsta înaintată pentru fetele din zonă), părinții au aranjat căsătoria cu verișorul ei primar. Acum sora mamei (musulmană practicantă) este soacra ei, iar verișorul a devenit soțul ei și împreună au 2 copilași. Se bucură de faptul că soțul ei merge zilnic la lucru și nu bea, nu fumează și nu o bate, însă când este acasă se joacă jocuri pe telefon.

În timp ce își sorbea ceaiul fierbinte, cu lacrimi în ochi, Narghiza repeta același lucru: ,,Mă rog zilnic pentru copiii mei, care sunt în vârstă de 2 și 3 ani, ca să nu facă și ei aceeași greșeală ca și mine, îmi doresc ca ei să fie în Biserică și să se căsătorească în Domnul.” Acum, caut pentru Narghiza și familia ei o familie creștină locală care să poată fi un exemplu pentru soțul și socrii ei.

Acesta este strigătul inimii multor fete creștine care sub presiunea culturii s-au căsătorit cu necreștini.

Rugați-vă pentru această familie și pentru astfel de familii din Asia Centrală. Rugați-vă ca bisericile de aici să propovăduiască o învățătură sănătoasă despre relațiile din cadrul familiei. Fie ca Domnul să aducă mântuire în această familie!

Ratmir* și Mariam* (*pseudonime), slujitori în Asia Centrală

Pentru a citi întreaga foaie de informare accesați: https://www.apme.ro/marturii-dintr-o-tara-din-asia-continentala/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.