Sunt Marina Neciu și sunt singura mamă cu trei copii autişti din România

Destinul mi-l hotărâsem, aveam să devin psiholog sau să fac filologia, să mă mărit cu băiatul pe care îl iubeam şi să avem doi copii frumoşi şi sănătoşi. 

Douăzeci de ani mai târziu, viaţa mea e altfel…

Aparent, toate-s bune, sunt măritată cu omul pe care îl iubesc, sunt manager într-o multinaţională, şi am trei copii frumoşi. Mereu am simţit că sunt specială. Chiar sunt, dar nu la modul în care mi-aş fi dorit eu. Deţin un record la nivel naţional. Nu mai e alta ca mine. 

Pentru că eu, Marina Neciu, sunt singura mamă cu trei copii autişti din România.

Întâiul născut – David: ”E varză săracul! E autist”

Dacă n-ar fi el, aş crede că nu există scăpare din autism. A fost un bebeluş atât de frumos și nu mi-am dat seama că e ceva în neregulă cu el decât târziu. Când m-am întrebat pe la 2 ani şi jumătate: ”Oare copilul ăsta mă iubeşte?”, autismul se instalase demult în mintea lui. Nu că aş fi putut să împiedic asta, dar uneori mă întrebam dacă timpul petrecut de mine la serviciu, în timp ce el creştea alături de tati acasă, nu a avut vreo înrâurire negativă asupra dezvoltării lui. Era toamna lui 2010 când la Clinica de Psihiatrie infantilă, în prezenţa şefului clinicii, psihologul mi-a spus despre David : ”E varză săracul! E autist”.

Mi-o amintesc pe mama plângând când i-am dat vestea şi i-am explicat ce e autismul. A fost și prima si singura dată când mi-am văzut soţul plângând. David fusese cotat cu şanse cvasi-inexistente de recuperare şi integrare.

Mama tocmai se mutase definitiv la noi după un accident vascular cerebral.

“Varza” asta e acum elev in clasa a 5-a la Liceul Teoretic Gelu-Voievod din Gilău, e unul din puţinii copii autişti integraţi în învăţământ de masă în România şi care frecventează şcoala fără însoţitor şi fără a avea nevoie de profesor de sprijin.

Citește mai mult accesând

https://www.eva.ro/mama-si-copilul/iesirea-din-autism/sunt-marina-neciu-si-sunt-singura-mama-cu-trei-copii-autisti-din-romania-articol-212945.html?fbclid=IwAR3OwFpM-H9yoy_gXUsuz1gTlh0GZpUxjQS7rNEdh43NHjh7KlDX_P5bRIU

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.