„Dumnezeu cu noi” aduce pacePacea, în simplitatea dumnezeieștii sale misiuni este etalonul purității, al iubirii și al armoniei. Din anul 1981, avem o zi mondială a păcii (21 septembrie), pacea fiind celebrată și citită pe buzele tuturor celor care-i înțeleg și simt cu sufletul, cu mintea, valoarea-i incomensurabilă. Ioan Gură de Aur spunea că „dacă nu este pace, toate celelalte sunt de prisos”.

În prag de sărbători, multe urări tradiționale sunt bazate pe urarea păcii. Ne-o dorim nouă, o dorim altora, e de dorit lumii întregi. În ce măsură o avem, fiecare poate să răspundă, însă pentru a o găsi, pe cea veritabilă, pacea consistentă și rezistentă, putem fi ajutați.

Odată cu Nașterea Domnului Isus („Dumnezeu cu noi”) omenirea a primit vestea bună a păcii, o pace venită de sus pentru oamenii de jos. Așa a cântat corul celest: „Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte și pace pe pământ între oamenii plăcuți Lui”. Era inaugurată noua era a păcii pentru sufletele acelora care-L primesc în inimă pe Domnul păcii. Desigur, pe pământ au fost războaie, conflicte de toate felurile, tulburări la nivel individual, familial, național și mondial, prin urmare nu se poate vorbi despre o pace care să fi eradicat răul. Totuși, pacea este doar pentru aceia care intră sub domnia Împăratului păcii și Îi permit să aducă liniștea Lui, echilibrul lăuntric care depășește orice înțelegere umană.

Poate face El așa ceva? Absolut sigur! Iată cum…

Mărturisește-I neliniștea inimii tale asemenea unei destăinuiri pe care i-o faci unei persoane de mare încredere. Spune-I totul. O dezamăgire, o înfrângere, o luptă lăuntrică de care nu poți scăpa. Ce pot să-ți spun? Simplu, El chiar vrea să audă motivul tulburării tale, iar ție-ți face bine!

Invită-L cu puterea păcii Sale ca să liniștească furtunile din viața ta. Vine sărbătoarea și poți primi cel mai frumos cadou: El personalizat în viața ta sub chipul păcii. Mă gândesc cât bine a făcut celor mulți și atât de zbuciumați. Părinților cuprinși de drame, bolnavilor incurabili, posedaților de demoni, tinerilor veșnic căutători, pentru toți a fost „Pacea care întrece orice pricepere”. Nu pune la îndoială ce-ți spun, îți spun bazat pe nenumărate dovezi.

Păstrează-L împreună cu lucrurile care pot să-ți dea pacea. Vedeți, căutăm să ne stâmpărăm o sete sau o foame după ceva și…căutăm, cumpărăm, dăruim, primim, ca să ne satisfacem. Ține? Cât? Alternativa acelor lucruri venite de la El poartă cu ele garanția păcii. Te rog să te gândești doar la promisiunile Lui, la cuvintele puterii Lui, la ce poate El da.

De sărbători și nu numai, îți doresc pace din belșug! O poți avea, ține doar de tine. Pacea Lui nu-i iluzie sau poveste de biserică, e reală, e perceptibilă, e chiar adevărată.

Să fie „pace pe pământ între oamenii plăcuți Lui”!

Cocîrțeu

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.