Sărbătorim venirea Mântuitorului cu gândul că El va veni din nou…



Adventul este Biserica în așteptare, amintirea anuală de către Biserică, din fiecare lună decembrie, a ceea ce creștinii din lumea întreagă așteaptă în zilele dinaintea Crăciunului. Adventul este un timp de așteptare, de speranță și anticipare. Ne pregătim să celebrăm nașterea lui Isus și privim înspre al doilea Advent, când Isus va veni din nou.

Așteptăm Crăciunul așa cum israeliții au așteptat secole pentru un Mântuitor. Pentru ca Dumnezeu să își îndeplinească Legământul, ei au așteptat o fecioară să se nască din linia lui Avraam, un descendent al lui Isaac, Iacov și David, o mlădiță din copacul lui Iese, un copil născut în Betleem, numit Emanuel.

Generații întregi, poporul lui Dumnezeu a așteptat împlinirea a nenumărate profeții din Vechiul Testament despre un Mântuitor care va lumina lumea mai tare decât orice stea a magilor. Isus a fost speranța îndelung așteptată într-o lume întunecată și păcătoasă. Lumina adevărată, care dă lumină tuturor, venea în lume.

Dar noi știm că speranța și așteptarea noastră nu se oprește la Crăciun, pentru că El se va întoarce, în Ziua Ultimă, la al doilea Advent! Așadar, așteptând Crăciunul, continuăm să așteptăm și să ne rugăm ca Mântuitorul nostru să se întoarcă. Îl așteptăm…

#advent2021

Samy Țuțac

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.