Ce înseamnă FERICIREA?

.



Când prezentatorul de radio l-a întrebat pe miliardarul nigerian Femi Otedola, într-un interviu telefonic: „Domnule ce situație sau ce eveniment vă amintiți că v-a făcut cel mai fericit în ultimul timp, Femi a spus:
” – Am trecut prin patru etape ale fericirii în viață și, în sfârșit, am înțeles sensul fericirii adevărate.
Primul pas a fost să acumulez bogăție și resurse. Dar în această etapă nu am obținut fericirea pe care mi-am dorit-o.
A urmat a doua etapă de colectare a obiectelor de valoare. Dar mi-am dat seama că efectul acestui lucru este temporar și strălucirea lucrurilor valoroase nu durează mult.
A urmat apoi a treia fază de obținere a proiectelor mari. Atunci aveam 95% din aprovizionarea cu motorină în Nigeria și Africa de sud. Am fost și cel mai mare armator de pe 2 continente Africa și Asia, dar nici aici nu am primit fericirea pe care mi-am imaginat-o.
A patra etapă a fost când un prieten mi-a cerut să cumpăr scaune cu rotile unor copii cu dizabilități, aproape 200 de copii. La cererea prietenului meu, am cumpărat imediat scaunele cu rotile. Prietenul a insistat să merg cu el și să le dau copiilor scaunele cu rotile. M-am pregătit și am plecat cu el. Acolo le-am dat acestor copii, scaunele cu propriile mele mâini. Am văzut strălucirea ciudată de fericire pe chipurile lor! I-am văzut pe toți stând în scaune cu rotile, mișcându-se și distrându-se. Parcă ar fi venit la un loc de picnic unde au împărțit un jackpot. Era o încântare sã-i priveşti !
Am simțit o ADEVĂRATĂ bucurie în interiorul meu. Când am decis să plec, unul dintre copii m-a prins de picioare. Am încercat să-mi eliberez ușor picioarele, dar băiatul s-a uitat la fața mea și mi-a ținut picioarele strâns. M-am aplecat și l-am întrebat pe băiat:
” – Mai ai nevoie de ceva? Răspunsul pe care mi l-a dat acest copil nu numai că m-a făcut fericit, dar mi-a schimbat complet atitudinea față de viață, fațã de mine şi fațã de prioritãțile mele. Acest băiat mi-a spus:
” – Vreau să-mi amintesc chipul tău, astfel încât, atunci când te voi găsi în rai, să te pot recunoaște și să-ți mulțumesc încă o dată”.
Acela a fost cel mai fericit moment din viața mea !!!”

https://www.facebook.com/groups/738461460299008/permalink/1094392918039192/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.