Crăciunul în colimatorul UE

La moara lui Felix

  Nu-mi era dor să scriu despre corectitudinea politică, acest concept neomarxist menit să ne otrăvească viața prin uzurparea normalității, dar Comisia pentru Egalitate a UE a… comis-o. Din nou.

  În numele unei egalități prost înțelese, se recomandă evitarea folosirii cuvintelor „doamnelor și domnilor” și înlocuirea lor cu altceva. Încă nu s-a recurs la „dragi tovarăși”. Dar se caută alte formule. Asta pentru a nu răni sentimentele mult prea răsfățatei minorități leghebet­e-etc. Adică, știți dumneavoastră, cei cu genul fluid. Sau ghiduș. Sau cum i-o mai fi zicând.

 Dar punctul forte al documentului (care nu a mai fost depus, datorită presiunii Vaticanului și altor factori) rămâne Crăciunul. Crăciunul este, dincolo de orice analiză a originii sale, o sărbătoare creștină și Îi este dedicată Mântuitorului Isus. Se sărbătorește Nașterea Sa.

  Dar pentru că nu toți europenii sunt creștini, în opinia comisarului european  Helena Dalli nu ar mai trebui…

Vezi articolul original 221 de cuvinte mai mult

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Crăciunul în colimatorul UE

 1. Alin Cristea zice:

  „De ce e periculos textul istoricului Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române
  Tezele și formulările emoțional-naționaliste capătă legitimitate științifică. Aici nu vorbește AUR, ci un istoric care este președintele Academiei Române.

  Cu această autoritate, Ioan Aurel Pop nu numai critică Uniunea Europeană și în niciun caz nu în ceea ce ține de UE, ci o desemnează drept dușmanul colectiv al identității naționale, echivalată cu credința creștină.

  Folosește pentru asta argumente pseudo-filosofice, mixate cu citate naționaliste. În acest fel, Descartes devine inferior unui preot ortodox, deși nimeni nu i-a pus în comparație.”

  https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/cum-ne-poate-interzice-comisia-europeana-craciunul

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.