Sincere felicitări! Dumnezeu să vă binecuvânteze doamna doctor! Rahela Rusanda Constantin medicul anului în Pandemie!

Președintele României răsplătește munca infecționistului reșițean Rahela Constantincu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler, pentru medicul anului în Pandemie.

Medicul Rahela Rusanda Constantin, de la Spitalul Județean Reșița, specialist în boli infecțioase, care de la începutul Pandemiei a luptat împotriva Covid – 19, a fost invitată la Palatul Cotroceni, cu ocazia zilei de 1 decembrie.

Medicul Rahela Constantin este din comuna Turnu Ruieni și a fost formată de către prof. univ. dr. în medicină Virgil Musta, numit și medicul erou, care a făcut minuni alături de echipa sa la Timișoara în lupta cu virusul Sars Cov 2. 

Puțini știu că Virgil Musta este tot din comuna Turnu Ruieni, dintr-o familie cu rădăcini creștine, stră-străbunicul său a fost arhiereul de Caransebeș Filaret Musta, care a fost director al Institutului de Teologie din Caransebeș, vicar și senator în primul Parlament al României Mari (ierarhii erau senatori de drept conform Constituției din 1923, în virtutea principiului reprezentativității, fiind aleși de popor). 

În decretul semnat de președintele Klaus Iohannis se precizează că aceste distincții au fost acordate „în semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul și solidaritatea manifestate în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de Covid – 19”. În total, președinte României a decorat 28 de medici din România.

De 1 decembrie suntem mândri de personalitățile Banatului de Munte, astfel că dacă ne referim strict la zona de la poalele Muntelui Mic, după generalul Ioan Dragalina, după Trandafir Cocârlă, ministru al energiei electrice în perioada comunistă și ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Austria, sau după arhiereul Filaret Musta, a venit momentul să salutăm performanța medicului infecționist Rahela Rusanda Constantin, pentru distincția primită din partea președintelui României, Klaus Iohannis.

https://carasinfo.ro/2021/11/30/rahela-rusanda-constantin-medicul-anului-in-pandemie/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sincere felicitări! Dumnezeu să vă binecuvânteze doamna doctor! Rahela Rusanda Constantin medicul anului în Pandemie!

  1. Pingback: Sincere felicitări! Dumnezeu să vă binecuvânteze doamna doctor! Rahela Rusanda Constantin medicul anului în Pandemie! | Istorie Evanghelica

Comentariile sunt închise.