Rugăciune pentru biserica persecutată – 28 noiembrie – 04 decembrie Turcia


Locul 25 în top 50 de țări în care creștinii suferă cele mai mari persecuții

Nivel de persecuție: foarte ridicat
Populație: 84.976.000
Religie majoritară: islam 96,2%
Grupuri etnice: 68
Grupuri etnice neatinse cu Evanghelia: 45 (66,2%)
Populație creștină: 0,60%
Evanghelici: 0,04%

Cum e viața pentru creștinii din Turcia?
Naționalismul religios foarte puternic și în continuă creștere, pune o mare presiune pe creștinii din Turcia, iar prin faptul că pe cartea de identitate apare apartenența religioasă, creștinii își găsesc cu greu un loc de muncă. În contrast cu anii precedenți, când ținta guvernului era de a expulza din țară doar pe creștinii străini, în ultimul timp a început să aplice acest tratament și pentru creștinii turci care sunt căsătoriți cu creștini străini. Cei care se convertesc de la islam la creștinism suferă adesea împotrivire din partea familiei și a comunității locale – uneori sunt forțați să divorțeze sau sunt dezmoșteniți.

Motive de rugăciune:
• Domnul să ridice și să schimbe atmosfera de apăsare și suspiciune în care trăiesc creștinii turci.
• Domnul să dea biruință atât creștinilor străini care aplică pentru rezidență, cât și celor care se luptă în instanță pentru ridicarea interdicțiilor de rezidență.
• Domnul să fie cu credincioșii turci și să-i ajute să rămână ferm ancorați în credința lor, să crească în dragostea lor pentru Isus și să fie păziți de rău.
• Domnul să întărească pe liderii bisericilor, care se confruntă cu tot mai multă presiune, într-o societate tot mai ostilă creștinilor.

https://www.facebook.com/1455381658103688/posts/2751217218520119/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.