Povestea cântării „M-am hotărât să-L urmez pe Isus’

Multe sunt cântările pe care le auzim, sau cântăm fără să ştim de cine, cum şi cu ce scop au fost scrise?!

Cântarea ‘M-am hotărât să-L urmez pe Isus’, se cântă, de obicei, la evanghelizări sau când oamenii se întorc la Isus. Iată povestea cântării!

În urmă cu aproximativ 150 de ani, a avut loc o mare trezire în Wales, Anglia. Ca rezultat al acestei mari treziri, misionari din Anglia si Germania au început să meargă în Nord-Estul Indiei ca să răspândească Evanghelia. La momentul respectiv, nord-estul Indiei nu era împărţit  în mai multe state cum este astăzi. Regiunea era cunoscută sub numele de Assam şi era format din sute de triburi.Comunităţile tribale erau prin natura lor primitive şi agresive. Aceste triburi mai erau numite si “Colecţionarii de capete” din pricina obiceiului lor social in care bărbaţii trebuiau să colecţioneze cât mai multe capete posibil. Puterea unui bărbat şi abilitatea de a-şi proteja soţia erau evaluate prin numărul de capete colecţionate.

     Într-o astfel de comunitate a ajuns un grup de misionari din Wales răspândind mesajul dragostei, păcii şi sperantei în Isus Hristos. Fireşte ei nu au fost bine veniţi dar  în cele din urmă au reuşit să convertească o familie la creştinism. Bărbatul, soţia şi  cei doi baieţei ai lor. Credinţa acestui bărbat era aşa de puternică încât oamenii din trib au început sa-L accepte pe Isus Hristos. Supărat, şeful tribului dupa ce a strâns tot tribul la un loc, a târât în mijloc această familie care crease atâta zarvă.

Fiind în mijlocul tuturor, şeful tribului l-a întrebat dacă renunţă acum la Isus, sau cei doi băieţi vor fii omorâţi. Inspirat de Duhul Sfânt acest om a rostit cuvintele care mai târziu au ajuns sa fie puse pe melodie şi cântate: “I have decided to follow Jesus. No turning back, no turning back.”  (M-am hotărât să-L urmez pe Isus. Nu-i drum-napoi, nu-i drum-napoi) In clipa următoare arcaşii au dat drumul săgeţilor omorând cei doi băieţei. Şeful tribului apropindu-se, l-a mai întrebat încă o dată; renunţă la Hristos sau dacă nu îi va omorâ si soţia. Privind cei doi copilaşi morţi la pământ şi pe soţia, sa pe care o iubea aşa de mult a spus: “Though None Go With Me, Still I Will Follow!  No Turning Back, No Turning Back.”  (Chiar dacă nimeni nu merge cu mine, Eu înca te voi urma! Nu-i drum-napoi, nu-i drum-napoi). Si i-au omorât şi soţia.

    Cu soţia şi cei doi copii morţi şeful îi mai pune o ultimă întrebare lăsându-l să aleagă între credinţa lui în Hristos şi propia-i viaţă. Realizând ca nu mai are nimic în lumea asta şi-a ridicat ochii către cer şi a spus ultimele sale cuvinte: ” The World Behind Me, The Cross Before Me! No Turning Back, No Turning Back.”  ( În urmă-i lumea nainte-i Isus! Nu-i drum-napoi, nu-i drum-napoi). În acel moment ordinele au fost date şi arcaşii l-au omorât ca şi pe restul familiei lui.

     Şeful tribului privind trupurile familiei zăcând la pământ, fiind  miscat de credinţa acestui om a spus: ” De ce a trebuit să moară acest bărbat, soţia şi copii lui pentru un om care a trăit într-o ţară departe pe un alt continent aproximativ 2000 de ani în urmă? Acest Isus trebuie să fie real !”. Acest şef de trib l-a acceptat în clipa acea pe Isus Hristos ca salvator şi în decurs de câteva luni tot tribul s-a întros la Dumnezeu. Toate acestea pentru că un om a stat în picioare şi cu preţul vieţii sale, a soţiei şi a celor doi copii, inspirat de Duhul Sfant a spus:

Sursa: https://sunetulharfei.wordpress.com/?archives-list=1

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.